INFO Servis

Besplatan kurs rumunskog jezika za nezaposlene

Regionalna privredna komora Severnobanatskog upravnog okruga iz Kikinde, kao glavni nosilac prekograničnog projekta ,,Labour Net“, u saradnji sa  Gradskom upravom i filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje u Kikindi, organizuje besplatno učenje rumunskog jezika za nezaposlena lica.

Obuku mogu pohađati sva nezaposlena lica, a prevashodno ona koja su prijavljena na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a prednost će imati žene i mladi.

Obuka će započeti 25. novembra i trajati tri meseca. Predviđeno je da svi učesnici tokom obuke, imaju ukupno 48 časova rumunskog i to četiri predavanja mesečno,  jednom nedeljno blok od četiri časa. U ovom krugu obuke biće obučeno 30 polaznika, koji će predavanja slušati u dve grupe od po 15 lica.

Svi zainteresovani mogu da se prijave putem mejla: lidija.s.petrovic@pks.rs ili pozivom na broj: 0230/438-080. Kandidati se mogu prijaviti i lično, u prostorijama PKS RPK Severnobanatskog upravnog okruga, na Trgu srpskih dobrovoljaca br. 48 u Kikindi, kod kontakt osobe: Lidije Petrović od 9-15 časova svakog dana.

Rok za prijavljivanje je ponedeljak, 20. novembar, izbor polaznika biće izvršen u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.