INFO Servis

Bebi-paketi uručeni roditeljima dece rođene od polovine maja do kraja avgusta

Dodela poklon paketa sa opremom za novorođenčad upriličena je danas u svečanoj sali Gradske kuće. Tom prilikom, uručena su 154 bebi-paketa roditeljima mališana rođenih u maju, junu, julu i avgustu ove godine. 

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, akcija dodele poklon paketa, koju već šest godina organizuje kikidnski „Bebi klub“, danas je realizovana uz prisustvo malog broja naših najmlađih sugrađana. Roditeljima dece rođene od 15. maja do 31. avgusta obratio se gradonačelnik, Nikola Lukač: 

Pre svega čestitam roditeljima na prinovama, to je najveće bogatstvo koje možemo da imamo. Kikinda je izuzetno ponosna što su od maja do avgusta rođene 154 bebe. Ovim poklon paketima ćemo vam malo pomoći i olakšati, uz želje da bude još više dece. Za njih ćemo se uvek boriti i nastojati da im ulepšamo naredne godine, a vama pomognemo da ih vaspitavate u duhu pravih vrednosti. Želimo da oni u zdravlju postanu odrasli ljudi, koji će dostojnoo reprezentovati svoj grad, gde god u budućnosti bili – rekao je Lukač. 

Ramona Tot, članica Gradskog veća za nacionalne manjine, rodnu ravnopravnost i brigu o porodici, ističe da je dodela bebi-paketa najlepši događaj koji se organizuje u Gradskoj upravi:

Zbog epidemiološke situacije malo kasnimo sa dodelom poklon paketa. Danas smo morali da organizujemo uručenje za više grupa roditelja jer, nažalost, nismo mogli sve da ih primimo zajedno. U ovu svrhu u 2020. lokalna samouprava je izdvojila oko 4 miliona i 200 hiljada dinara – kaže Tot. 

 

Akciju u okviru mera populacione politike lokalna samouparava realizuje nekoliko puta godišnje, kako bi se roditeljima olakšale prve nedelje nakon dolaska prinove. Vrednost paketa opreme za bebe iznosi oko 8.000 dinara. Osim osnovnih stvari za novorođenčad, sadrži i multifunkcionalnu stolicu.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!