INFO Servis

„Bebi klub“ obradovao roditelje dece rođene u junu, julu i avgustu

Dodela bebi-paketa roditeljima dece rođene od 1. juna do 31. avgusta ove godine, upriličena je danas u svečanoj sali Gradske kuće. Predsednica Gradskog parlamenta, Stanislava Hrnjak, uručila je 120 poklon paketa sa opremom za bebe. Vrednost paketa iznosi oko 8 hiljada dinara, a lokalna samouprava na godišnjem nivou za ovu meru populacione politike izdvaja oko 4 miliona dinara.

U okviru mere populacione politike, koju lokalna samouprava sprovodi već pet godinadanas su podeljeni pokloni roditeljima dece koja su letos došla na svet. Cilj ove akcije je da se porodicama olakšaju prve nedelje nakon dolaska prinove. Predsednica Skupštine grada, Stanislava Hrnjak, pozdravila je roditelje sa bebama i poželela im dobrodošlicu:

Svečana sala Gradske kuće najlepša je kada su u njoj i bebe. Podela poklon paketa je podrška lokalne samouprave roditeljima, i njihove reakcije na ovaj gest su vrlo pozitivne. Ove godine je izdvojeno oko 4 miliona dinara, što je za oko milion više u odnosu na prethodne godine. Važno je i da roditelji prepoznaju da su podrške, kroz mere populacione politike, ozbiljne i temeljne, i da uvek napreduju i rastu– rekla je Hrnjak.

Predsednica Skupštine grada je podsetila i na ostale pomoći koje lokalna samouprava pruža roditeljima:

Za nezaposlene porodilje lokalna samouprava izdvaja 60.000 dinara, po deset hiljada dinara tokom šest meseci, a jednokratna pomoć za prvo dete je 30.000 dinara. Roditelji, korisnici dečjeg dodatka, imaju povlašćene cene u Predškolskoj ustanovi, a boravak trećeg i četvrtog deteta je o trošku lokalne samouprave – rekla je Hrnjak, i dodala da se za prevoz srednjoškolaca godišnje izdvaja 37 miliona dinara, i da studenti imaju popust od 40 posto na prevoz.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!