INFO Servis

Apel JP „Kikinda“: Na vreme zaštititi vodomere

JP „Kikinda“ podseća potrošače da na vreme zaštite svoje vodomere i vodomerna skloništa. Izolacija je naročito neophodna ako je vodomer postavljen plitko ili u podrumskim prostorijama bez prozora. Da bi se vodomeri i unutrašnje instalacije sačuvali tokom niskih temperatura, važno je da budu izolovani na adekvatan način. Potrebno ih je utopliti postavljanjem nekog termoizolacionog materijala preko njega (slama, stiropor ili staklena vuna). Zavijanje vodomera krpama ne predstavlja dovoljnu zaštitu kada su niske temperature, a građani posebnu pažnju treba da obrate na to da li je staklo na ovom uređaju razbijeno.

Problem se javlja i u domaćinstvima u kojima su građani sami izradili šaht poklopac. Ovakav poklopac u većini slučajeva ne dihtuje dobro, te ga je neophodno dodatno zaštititi najlonskim džakovima. Šaht poklopci kućne izrade uglavnom su napravljeni od drveta koje tokom zime istruli. U domaćinstvima u kojima je česma u dvorištu potrebno je zatvoriti česmu i ispustiti vodu iz slavine. Ukoliko se voda smrzne velika je verovatnoća da će cev pući po dužini i prouzrokovati probleme. Posebno se apeluje na vlasnike vikendica i objekata, u kojima se ne boravi tokom zime, da ispuste iz slavina vodu i adekvatno izoluju merno mesto.

Iz Javnog preduzeća „Kikinda“ mole građane da na vreme provere svoje unutrašnje instalacije i merne uređaje, i time preduprede eventualne troškove uzrokovane pucanjem istih.

Prijava kvara na vodovodnoj mreži može se izvršiti putem telefona 0230/422- 760, 062/884-48-91 i 062/884-48-88, ali isto tako i elektronskim putem na adresu call.centar@jpkikinda.rs radnim danima, od 7 do 15 časova.

Prijavu kvara nakon 15 časova kako radnim, tako neradnim danima i praznicima, moguće je izvršiti putem telefona 062/884-48-91 i 062/884-48-88. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!