INFO Servis

Ambasador Izraela u poseti Kikindi: Investitori iz ove zemlje zainteresovani za naš grad

Njegova ekselencija Jahel Vilan, ambasador Izraela u Srbiji, posetio je danas Kikindu. Nakon prijema u kabinetu gradonačelnika Nikole Lukača, u svečanoj sali Gradske kuće upriličena je video prezentacija našeg grada.

Ambasador Izraela je prilikom današnje posete Kikindi, zajedno sa predstavnicima Gradske uprave, položio vence na spomeniku jevrejskim žrtvama u Drugom svetskom ratu i obišao Muzej Tera, kako bi se upoznao sa radovima izraelskih umetnika, koji su u našem gradu stvarali tokom Internacionalnog simpozijuma vajara. 

Izraelski ambasador u Srbiji, Nj.e. Jahel Vilan izrazio je veliko zadovoljstvo što je prvi put posetio naš grad, nadu da će Kikinda i Izrael imati lepu saradnju i optimizam da zajednički može mnogo da se postigne u budućnosti:

Cela Srbija je veoma interesantna za naše investitore, a nakon ove posete znaću više i o specifičnostima i potencijalima Kikinde. Nakon toga ćemo znati šta naše kompanije i privatni sektor mogu konkretno uraditi ovde. Nadam se da će ova situacija sa pandemijom biti uskoro iza nas i verujem da će privrednici biti zainteresovani za ulaganja u ovom kraju – rekao je izraelski ambasador. 

Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač istakao je da je čast imati u gostima predstavnika prijateljske zemlje i sa njim razgovarati o starteškim stvarima veznim za razvoj našeg grada:

U pitanju je potencijalna zaniteresovanost investitora iz Izraela za akva park, odnosno velnes spa centar, kao i veliki tržni centar, što bi sigurno doprinelo kvalitetnijem životu naših sugrađana. Prezentovali smo sve kulturne i tradicionalne lepote i prednosti Kikinde, kao i turističke destinacije. Izrael ceni pre svega očuvanje tradicije, kulture i običaja svih naroda koji žive u Kikindi – rekao je Lukač. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!