INFO Servis, Sport

16. Međunarodni turnir “Ranko Žeravica“ za vikend u Kikindi

Međunarodni turnir u mini basketu “Ranko Žeravica“ biće održan u Kikindi u subotu i nedelju, 8. i 9. juna u hali Sportskog centra “Jezero“, a program počinje od 11 sati. Ova sportska manifestacija, koja već četiri godine nosi naziv po našem sugrađaninu, treneru i sportskom radniku, biće održana 16. put. Očekivanja su da će odziv biti kao i protekle godine, tako da će sledeći vikend u Kikindi biti u znaku mini basketa:

Očekujemo dolazak oko 30 ekipa što podrazumeva oko 350 učesnika na turniru. Ovo je festival koji ima tradiciju, nosi ime našeg proslavljenog trenera, ali je i sportski događaj koji deci pruža priliku da na pravi način i prvi put osete zadovoljstvo igrajući košarku. Cilj je da se deca privuku, da se bave košarkom i sportom uopšte. Jako je važno što turnir nije takmičarskog karaktera jer su svi učesnici za nas pobednici – istakao je organizator turnira, Milosav Reljin.

Na ovogodišnjem turniru pravo da učestvuju imaju deca rođena 2008. godine i mlađa, koja će odmeriti snage sa klubovima iz mnogih gradova u Srbiji, a najavljen je dolazak i gostiju iz Republike Srpske, kao i Mađarske. Međunarodni turnir u mini basketu “Ranko Žeravica“ podržala je Gradska uprava u Kikindi.

Pratite nas FB