INFO Servis

11. Topolski kotlić: Prvo mesto ekipi “Autoprevoznik Terek“

U Banatskoj Topoli, u okviru obeležavanja Dana sela, održan je 11. “Topolski kotlić“, takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Nadmetalo se oko 30 ekipa, a prvo mesto pripalo je kikindskom timu “Autoprevoznik Terek“, čiju je čorbu žiri proglasio za najkompletniju i najkvalitetniju:

  -Tajna riblje čorbe leži u srcu svakog čoveka. Svi će vam pričati kako je važan odabir ribe, da je tajna u paprici, ali istina je da riblju čorbu treba voleti i od srca je praviti. Verujte da kada radite ono što jako volite, sve kasnije dođe na svoje mesto, pa i ova prva nagrada koju smo osvojili u Banatskoj Topoli – istakao je kapiten pobedničke ekipe, Dragan Sekulin iz Kikinde.

U okviru obeležavanja Dana sela, “Topolski kotlić“ predstavlja manifestaciju koja okupi najviše posetilaca, a to je ujedno i prilika da se svi oni koji tokom cele sezone rade na polju ili su na privremenom radu u inostranstvu, okupe, druže i ponovo vide nakon izvesnog perioda. Ove godine nadmetalo se oko 30 ekipa iz Baantske Topole i okomih mesta, a bilo je i gostiju iz Rumunije:

Naše selo naseljeno je sa srpskim i mađarskim stanovništvom, što nas čini bogatijim, a uvek nam dođu i gosti iz Rumunije. Veoma mi je drago što se i ove godine prijavio veliki broj učesnika, kojima je cilj bio druženje, ali smo mi ipak i pored toga za najbolje obezbedili vrlo lepe nagrade. Meni je najdržae ovo druženje, da cela manifestacija prođe bez ikakvih problema, kao i svake godine – istakao je Nedeljko Cimeša, predsednik Mesne zajednice Banatska Topola.

Grad Kikinda takođe je podržao ovu lepu manifestaciju koja tradicionalno okuplja veliki broj učesnika. Lokanoj samoupravi posebnu su važna dešavanja po selima u toku leta:

Ovo je zaista lepa prilika da svi oni koji možda nisu bili u prilici da otputuju negde ovog leta provedu vreme u svom selu, a mi ćemo uvek da podržimo svaki vid okupljanja. Vrlo nam je važno da i meštani sela koja pripadaju Kikindi imaju svoje tradicionalne manifestacije kako bi privukle i goste iz nama susednih zemalja. Zato ćemo uvek pružati podršku kako bi svaka manifestacija postala tradicionalna – istakao je član Gradskog veća, Goran Dumitrov.

Nisu sve ekipe ispoštovale propozicije, jer su umesto riblje čorbe pravile roštilj, pojedine su pekle prase, a pojedinci su pravili i svadbarski kupus. Međutim, niko se nije bunio, pogotovo kada je jelo bilo gotovo. Tada je slavlje tek počelo.

 

 

 

Pratite nas FB