Gradski Info

INFO SERVIS KIKINDA 24. april

Danas je utorak, 24. april

Radosne vesti:

U Kikindi su juče rođene dve bebe ( dva dečaka).

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 32 puta, od čega je 15 intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 17 pregleda.

Policijska uprava Kikinda:

Juče su na teritoriji Kikinde registrovane dve saobraćajne nezgode. U pomenutim nezgodama, pričinjene su materijalne štete.

Elekrtovojvodina:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži sutra, 25. aprila od 8 do 12 sati bez električne energije ostaće korisnici u sledećim ulicama u Kikindi:

Save Tekelije od Petra Drapšina do Braće Bogaroški
Svetozara Miletića od Save Tekelije do Čanadske
Đure Jakšića od Miloša Velikog do ul. Čanadske
Braće Bogaroški od  Save Tekelije do ul. Čanadske
Cara Dušana od Miloša Velikog do Pere Segedinca
Save Tekelije od Braće Bogaroški do Stevana Sremca
Pere Segedinca od Cara Dušana do Stevana Sremca
Čanadska od  Braće Bogaroški do Šabačke
Cara Dušana od Braće Sredojev do Karađorđeve
Šabačka cela , Ruskoselski put, Mali bedem
Svetozara Miletića od Čanadske do Dušana Vasiljeva
Đure Jakšića od Čanadske do Dušana Vasiljeva
Čanadska od Svetozara Miletića do Braće Bogaroški
Svetozara Miletića zgrade br. 56 i 58.

Nacionalna služba za zapošljavanje:

Danas 24. aprila, Nacionalna služba za zapošljavanje će preko Poštanske štedionice isplatiti nezaposlenim licima redovnu novčanu naknadu za mart 2018. godine.

Isplata penzije:

Danas će početi isplata drugog dela penzija “bivših zaposlenih” za mart 2018. godine

Kursna lista:

Narodna banka Srbije je kupila na međubankarskom deviznom tržištu 20 miliona evra, pa je dinar prema evru na približno istom nivou kao juče i zvanični srednji kurs  iznosi 118,1870 dinara za evro, objavila je NBS.

Obrazovanje:

Učenici svih osnovnih škola sa teritorije našeg grada i danas  imaju priliku da posete mobilni planetarijum Centra za promociju nauke, koji je postavljen u Osnovnoj školi „Jovan Popović“.

 

Gete institut iz Beograda i Centar za stručno usavršavanje Kikinda organizuju procenu nivoa znanja nemačkog jezika. Testiranje će se održati u subotu, 5. maja u CSU Kikinda od 11 do 15 sati. Svi zainteresovani mogu da se prijave telefonom 0230/404-830 ili mejlom csukikinda2@gmail.com.

Procena znanja je 500 dinara i plaća se na blagajni CSU Kikinda.

Kultura:

Pokrajinska smotra recitatora održana je od 20. do 22. aprila u Sečnju.  Od 198 recitatora  zlatne diplome dobili su  Natalija Francuski iz OŠ „Đura Jaksić“ i Božidar Kojić iz Gimnazije “ Dušan Vasiljev“.

Danas u Narodnom pozorištu biće odigrana predstava „Smrt čoveka na Balkanu“. Početak 20 sati.

Sport:

Košarkaši “Velike Kikinde“ odigrali su poslednju ovosezonsku utakmicu u Drugoj regionalnoj košarkaškoj ligi – sever protiv novosadske “Slobode“. Kikinđani su izgubili sa 69:32.

U nastavku, kikindskom timu sledi kratka pauza, a potom i pripreme za predstojeću sezonu, koja je na programu krajem septembra.

Vreme:

Danas toplo, mogući pljuskovi. Maksimalna temeratura 27 stepeni.

Bioprognoza:

Pogoršanje biometeorološke situacije može izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa hipertenzijom. Reumatski bolovi i neanica su mogući kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se povećana koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB