Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 10. novembar

Danas je subota, 10. novembar

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođena dva dečaka.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta, 23 intervencije je bilo na poziv pacijenta, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 10 pacijenata. 

Komapnija FCC doo Kikinda:

Komapnija FCC doo Kikinda obaveštava građane da će u ponedeljak, 12. novembra, kada se obeležava praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu, raditi po redovnom programu sakupljanja komunalnog otpada.

Jesenja akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru jesenje akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC doo Kikinda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, kontejneri za prikupljanje krupnog otpada će do 12. novembra biti postavljeni u Mokrinu. Istog dana akcija se nastavlja u Bašaidu i trajaće do kraja meseca.

Predstavljen Kalendar etno manifestacija Banata:

Juče je u svečanoj sali Gradske kuće održana završna konferencija projekta „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“, na kojoj su predstavljeni njegovi dosadašnji rezultati i mogućnosti. Projekat realizuju Zapadni Univerzitet iz Temišvara, Grad Kikinda i Narodni muzej. Predstavljen je godišnji kalendar manifestacija Banata, a uskoro će odabranim restoranima biti dodeljeni sertifikati „Hrana iz Banata“.

Međunarodni Jazz & Blues festival

Koncerti u okviru Međunarodnog Jazz & Blues festivala biće održani i večeras u Narodnom pozorištu u Kikindi. Događaj organizuje FanTon music

Narodni muzej:

Interaktivna predstava i instalacija inspirasana plesom, namenjene deci uzrasta od 3 do 7 godina, biće realizovane u Narodnom muzeju u Kikindi u subotu, 17. novembra. Učešće je besplatno, a potrebno je da se zainteresovani unapred prijave na pedagoskanmk@gmail.com ili na brojeve telefona: 421-239 i 422-500.

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava „Ježeva kućica“, rađena po tekstu Branka Ćopića, biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 11. novembra. Početak je u 17 časova. 

Sport:

Danas i sutra se igraju utakmice 13. kola Vojvođanske lige istok. FK „Kikinda 1909“ danas gostuje u Plandištu, „Kozara“ iz Banatskog Velikog Sela dočekuje „Budućnost“ iz Srpske Crnje. Utakmice počinju u 13 sati.

Sutra, 11. novembra u 13 sati, igraće se lokalni derbi na stadionu Vašarište gde će „ŽAK“ dočekati trenutnog lidera na tabeli, kozaračku „Slobodu“.

Večeras sa početkom u 18 sati na parketu hale Sportskog centra ’’Jezero’’ igraće rukometaši Kikinda Grineks protiv šabačke Metaloplastike.

Vreme:

Sunčano i prijatno danas u Kikindi. Maksimalna temperatura 17 stepeni.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!