Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 9. septembar

Danas je ponedeljak, 9. septembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 29 puta, 18 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 11 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni dve devojčice i jedan dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku proteklog vikenda registrovano je sedam saobraćajnih nezgoda, tri na području Kikinde, dve u Senti i  po jedna u Adi i Čoki. U pomenutim nezgodama jedno lice je teže, a tri lakše povređena.

Žogarija-loptarija u Kikindi:

Naš grad će ove godine po prvi put biti deo regionalne manifestacije koja ima sportski, zabavni i edukativni karakter, pod nazivom „Žogarija-loptarija“. Manifestacija će biti održana na gradskom trgu u utorak, 10. septembra, sa početkom u 14:30. 

Poljoprivredni sajam u Kikindi:

Prvi poljoprivredni sajam u našem gradu biće održan u petak, 13. i u subotu, 14. septembra u Sportskom centru „Jezero“. U okviru dvodnevne manifestacije biće organizovani: stručna predavanja, predstavljanje kompanija, paorske igre za decu, takmičenje u vožnji traktora, berza sitnih životinja i revija paradnih zaprega.

Rekreativna biciklistička vožnja do Ruskog Sela 15. septembra:

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave u nedelju, 15. septembra organizuje rekreativnu biciklističku vožnju od Kikinde do Kulturno-umetničkog i obrazovnog centra „Torontal“ u Ruskom Selu. Prijavljivanje traje do petka, 13. septembra, na telefone: 410-157 ili 410-191, i putem  mejla: zastita@kikinda.org.rs. 

Izbor najlepše uređenog izloga u gradu:

U susret najvećoj manifestaciji u našem gradu, „Danima ludaje“, lokalna samouprava je raspisala konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Svi zainteresovani, koji svojom kreativnošću žele da ulepšaju naš grad, mogu da se prijave Marini Šamu, na broj telefona: 410-115, ili na mejl: marina.samu@kikinda.org.rs najkasnije do petka, 13. septembra. Komisija će pre početka manifestacije obići sve prijavljene izloge i izabrati najlepši. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,59 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

U okviru 4. kola Vojvođanske lige „Istok“ „Kikinda 1909“ je na gostovanju u Srpskoj Crnji slavila 3:1 protiv „Budućnosti“, ŽAK je na Vašarištu sa 3:2 pobedio „Borac“ iz Starčeva, dok je kozaračka „Sloboda“, takođe na svom terenu, ostvarila pobedu nad „Jedinstvom“ iz Novog Bečeja, rezultatom 3:0.

Veliksoelska „Kozara“ je u svom 4. nastupu u Srpskoj ligi Vojvodina, nakon dva vezana poraza, remizirala bez golova sa „Omladincem“ u Novim Banovcima. 

Odbojkaški klub ,,KI-0230″ u subotu, 14. septembra, treću godinu zaredom, na gradskom trgu organizuje Promociju sporta i fizičke aktivnosti ,,Dani odbojke“. Promocija će trajati od 10 do 12 časova, a podrazumeva niz aktivnosti sportskog, edukativnog i zabavnog karaktera, koje imaju cilj da promovišu sport kroz odbojku i podstaknu sugrađane na fizičku aktivnost. 

Vreme:
 
Danas umereno do potpuno oblačno, sa pojačanim južnim vetrom. U popodnevnim satima mogući su pljuskovi. Najviša temperatura biće 28 stepeni.
 
Bioprognoza:
 
Očekivane biometeorološke prilike uticaće relativno nepovolјno na većinu hroničnično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Neraspoloženje i nesanica se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje povišena koncentracija.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!