Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 9. oktobar

Danas je sreda, 9. oktobar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 31 put, 16 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni dečak i dve devojčice. 

Policijska uprava Kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode u Kikindi i Senti u kojima je pričinjena materijalna šteta.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas od 12 do 13  sati bez električne energije će ostati ulice Dimitrija Tucovića, od Suvačarske do Albertove, i Albertova, od Dimitrija Tucovića do Laze Kostića. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine danas organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 9 do 13 sati.

Radovi u Školskom dispanzeru:

Zbog radova u Školskom dispanzeru, pregledi se obavljaju u ambulanti u Mikronaselju (Svetosavska 105) u dve smene. 

Učenici OŠ“ Jovan Popović“ osvojili prvo mesto na međunarodnom raketnom takmičenju:

Petočlana ekipa učenika sedmog i osmog razreda Osnovne škole „Jovan Popović“, uz mentorstvo profesorice tehničkog obrazovanja, osvojila je pehar i prvo mesto na Međunarodnom raketnom takmičenju „KenSet“, održanom u Sremskoj Mitrovici.

Narodni muzej Kikinda:

I Narodni muzej u Kikindi ove sedmice obeležava „Dečju nedelju“, u okviru koje će do subote, 12. oktobra ulaz biti besplatan za decu i roditelje se decom. Posetioci će moći da razgledaju stalnu postavku Muzeja, istražuju i zabave se u novootvorenom Klubu. 

Kulturni centar Kikinda:

Povodom 165 godina od rođenja našeg velikog naučnika, pronalazača i univerzitetskog profesora, danas će u velikoj sali Kulturnog centra biti prikazan animirano-dokumentarni film „Mihajlo Idvorski Pupin – put ka svetlosti”. Početak je u 18 časova. 

Radionica, namenjena trudnicama, budućim roditeljima, majkama koje doje i podržavaju dojenje i zdravstvenim radnicima, pod nazivom „Podrška dojenju“ biće održana u Kulturnom centru sutra, 10. oktobra sa početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan. 

Pevačica Mari Mari održaće koncert pod nazivom „Srcem za decu“ u četvrtak, 10. oktobra u Narodnom pozorištu. Početak je u 12 sati, ulaz je besplatan. 

Narodna biblioteka:

Zbirka poezije Živke Torbice „Dnevna doza muškarca“ biće predstavljena večeras u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. Početak promocije je u 19 časova. O knjizi će osim autorke govoriti i Radovan Vlahović, izdavač i književnik. 

„Kikindski pčelari Kikinđanima“ u subotu na Trgu:

Pčelarsko-turistička manifestacija „Kikindski pčelari Kikinđanima“ biće održana šestu godinu zaredom u našem gradu u subotu, 12. oktobra. Izložba pčelarskih proizvoda i zanatskih proizvoda za potrebe pčelara biće svečano otvorena ispred Kulturnog centra u 9 sati. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,52 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Takmičar Teniskog kluba „Kikinda“ Filip Balint, učestvovao je na Otvorenom prvenstvu Niša, gde je osvojio treće mesto. U pitanju je turnir druge kategorije, za dečake i devojčice uzrasta do 12 godina. 

Na takmičenju u okviru 1. kola Lige Vojvodine, održanom u Pančevu, članovi Streljačke družine „Kikinda“ ostvarili su zapažene rezultate. U kategoriji pionira Stefan Terek je zauzeo 1. mesto, dok je u konkurenciji kadeta, u gađanju iz vazdušne puške, bio drugi. Dimitrije Stefanović je osvojio treće mesto.

Takmičari kikindskog Džudo kluba „Partizan“ učestvovali su proteklog vikenda na dva turnira u Bečeju, gde su osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju. Najsjajnijim odličjem na Međunarodnom turniru „Željko Nikolić“ okitili su se Luka Mićić i Dušan Kežić. Na Pojedinačnom prvenstvu Vojvodine za mlađe pionire, Miljan Petković je osvojio srebrnu medalju. 

Kikindski Džudo klub „Partizan“ prima nove članove, decu uzrasta od 6 do 8 godina. Zaintersovani mogu da dođu u Sportsku salu „Partizan“, ponedeljkom, sredom i petkom u 18 časova. 

Muški odbojkaški klub „Kikinda“ poziva dečake osnovnoškolskog uzrasta da pohađaju jednu od najboljih škola odbojke. Treninzi se odvijaju u školama „Žarko Zrenjanin“ i „Đura Jakšić“. Svi zainteresovani informacije mogu dobiti pozivom na:  064/24 37 975. 

Vreme:

Pretežno sunčano, sa umerenim južnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 22 stepena. 

Bioprognoza:

Pobolјšanje biometeorološke situacije doprineće smanjenju tegoba kod većine hroničnično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje psihički nestabilnim bolesnicima. Glavobolјa i pospanost su moguće meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje povišena koncentracija.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!