Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 9. novembar

Danas je petak, 9. novembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 31 put, 17 intervencija je bilo na poziv pacijenta, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 14 pacijenata. 

Policijska uprava Kikinda:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeležen je jedan požar na području Čoke u kojem je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 500.000 dinara.

Komapnija FCC doo Kikinda:

Komapnija FCC doo Kikinda obaveštava građane da će u ponedeljak, 12. novembra, kada se obeležava praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu, raditi po redovnom programu sakupljanja komunalnog otpada.

Jesenja akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru jesenje akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC doo Kikinda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, kontejneri za prikupljanje krupnog otpada će do 12. novembra biti postavljeni u Mokrinu. Istog dana akcija se nastavlja u Bašaidu i trajaće do kraja meseca.

Nove usluge Centra za žrtve seksualnog nasilja:

Juče je u Opštoj bolnici u Kikindi održana konferencija za medije povodom prezentovanja rada pilot Centra za žrtve seksualnog nasilja u Kikindi, i predstavljanja novih usluga koje su dostupne svim damama na teritoriji  Severnobanatskog okruga. 

Usluge Centra su besplatne i dostupne 24 sata dnevno, a pružaju se damama starijim od 15 godina, koje su neposredno pre obraćanja ili trenutno izložene seksualnom nasilju, ili su u ranijem periodu života preživele seksualno nasilje. 

Međunarodni Jazz & Blues festival

Koncerti u okviru Međunarodnog Jazz & Blues festivala biće održani danas i sutra u Narodnom pozorištu u Kikindi. Događaj organizuje FanTon music

Narodni muzej:

Interaktivna predstava i instalacija inspirasana plesom, namenjene deci uzrasta od 3 do 7 godina, biće realizovane u Narodnom muzeju u Kikindi u subotu, 17. novembra. Učešće je besplatno, a potrebno je da se zainteresovani unapred prijave na pedagoskanmk@gmail.com ili na brojeve telefona: 421-239 i 422-500.

Sport:

U subotu, 10. novembra sa početkom u 18 sati na parketu hale Sportskog centra ’’Jezero’’ igraće rukometaši Kikinda Grineks protiv šabačke Metaloplastike.

Vreme:

Sunčano i prijatno danas u Kikindi. Maksimalna temperatura 17 stepeni.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!