Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 9. mart

Danas je subota, 9. mart

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta, 15 intervencija bilo je na poziv pacijenata u gradu, 3 u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru tromesečne prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj i kompanija FCC, kontejneri za krupan otpad će do ponedeljka, 11. marta biti postavljeni u Iđošu. Nakon toga, 12. marta, akcija se nastavlja u Sajanu. 

Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja izbeglica:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Kikinde obaveštava da je Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica koje su bile korisnici programa kupovine seoske kuće sa okućnicom iz sredstava budžeta Republike Srbije i AP Vojvodine u vidu građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Кikinde objavljen na oglasnim tablama Gradske uprave i seoskih mesnih zajednica, oglasnoj tabli Komesarijata za izbeglice i migracije i na internet stranici grada.  Poziv je otvoren do 14. marta. 

Besplatan početni kurs mađarskog jezika za članove Biblioteke:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ organizuje besplatan kurs mađarskog jezika za početnike, za svoje članove starije od 20 godina. Broj mesta je ograničen, a zainteresovani mogu da se prijave putem broja telefona: 422-533, do 11. marta. 

Nedelja žena u Kulturnom centru:

„Nedelju žena“, koju organizuje Kulturni centar, večeras će zatvoriti koncert Ženske pevačke grupe „Melizmi“ i njihovih gostiju, koji će biti održan u Narodnom pozorištu. Početak je u 19 sati, ulaz je besplatan. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Zeka naduvenko“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 10. marta sa početkom u 17 časova. 

Narodno pozorište:

Predstava „Sumnjivo lice“, rađena po tekstu Branislava Nušića biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u nedelju, 10. marta. Početak je u 20 sati. 

Sport:

Ovog vikenda nastavlja se sezona u Vojvođanskoj ligi „Istok“. Danas, trenunti lider na tabeli, velikoselska „Kozara“ dočekuje „Radnički“ iz Kovina, novokozaračka „Sloboda“ putuje u Plandište gde će igrati protiv „Sloge“, a Kikinda 1909 će u Žitištu igrati protiv „Begeja“. U nedelju ŽAK na svom stadionu dočekuje „Radnički iz Sutjeske. Sve utakmice počinju u 14:30. 

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ danas u hali Sportskog centra „Jezero“ sa početkom u 18 sati, u okviru 19. kola Supelige Srbije dočekuju ekipu Mokre Gore iz Zubinog Potoka. Kikinđani se nakon dva uzastopna poraza trenutno nalaze na 7. mestu prvenstvene tabele. 

Vreme:

Danas malo do umereno oblačno sa slabim jugozapadnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 18 stepeni. 

 

Pratite nas FB