Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 9. maj

Danas je četvrtak, 9. maj

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su  34 puta, 22 intervencije bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobantskog okruga u toku jučerašnjeg dana zabeležena je jedna saobraćajna nezgoda u Kikindi. U pomenutoj nezgodi jedno lice je zadobilo lake telesne povrede.

Radosna vest iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođeni  su devojčica i dečak. 

Isplata socijalnih davanja:

Prvi deo penzija za april korisnicima PIO fonda biće isplaćen u petak, 10. maja. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u petak, 10. maja od 9 do 15 časova bez struje će ostati  sledeće ulice u Kikindi: Žarka Zrenjanina, od Albertove do Save Lipovanova, Kumanovska, od Veljka Petrovića do Dimitrija Tucovića, Veljka Petrovića, od Albertove do Kumanovske, Kraljevića Marka, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, Đure Daničića, od Albertove do Kraljevića Marka, Laze Kostića, od Albertove do Kraljevića Marka, Dimitrije Tucovića, od Albertove do Kraljevića Marka, i Albertova, od Žarka Zrenjanina do Laze Kostića. 

Besplatan izlet za penzionere:

Gradska uprava Kikinda u sredu, 15. maja organizuje izlet na Palić, za penzionere sa teritorije našeg grada. Prijavljivanje traje do ponedeljka, 13. maja. Prijave mogu podnositi stariji sugrađani koji imaju prebivalište ili boravište na teritoriji Grada Kikinde. Za prijavu su potrebni: fotokopija vežeće lične karte podnosioca prijave i dokaz da je podnosilac prijave korisnik starosne, porodične ili invalidske penzije. Lice koje nema stečeni status penzionera (nikada nije bilo u radnom odnosu), ali ima navršenih 60 godina života na dan podnošenja prijave, potrebno je da sa sobom ponese fotokopiju važeće lične karte. Кompletna dokumentacija se predaje u Sekretarijatu za društvene delatnosti Gradske uprave, u kancelariji broj 17. Sve dodatne informacije i objašnjenja mogu se dobiti na telefon 0230/410-109, radnim danima u periodu od 8 do 14 časova. O prijavama će se odlučivati po prioritetu datuma podnošenja, do popune mesta. 

Takmičenje u pravljenju slavskog kolača:

Povodom slave grada Kikinde, letnjeg Svetog Nikole 22. maja, Gradska uprava upućuje javni poziv građanima, udruženjima građana i ostalim zainteresovanim pojedincima da se prijave za takmičenje u pravljenju slavskog kolača. Prijavljivanje se može obaviti lično u kancelariji 88 u Gradskoj upravi, ili putem telefona: 426-300, najkasnije do petka, 17. maja do 12 časova. Predaja slavskih kolača će biti na dan slave, 22. maja, od 10 do 11 sati u svečanoj sali Gradske uprave.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine danas organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 9 do 13 časova.  

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će do 24. maja biti postavljeni u Bašaidu. 

U gradskoj zoni, danas i sutra kontejneri će biti postavljeni u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja, od Vuka Karadžića do Bašaidskog druma.

Obeležavanje 74. godišnjice pobede nad fašizmom 9. maja u Kikindi:

Kikinda će danas biti jedan od deset gradova u Srbiji u kojima će, povodom obeležavanja Dana pobede, biti održana akcija „Besmrtni puk“. Učesnici u ovom događaju će prošetati utvrđenom trasom, noseći portrete svojih bližnjih koji su dali svoje živote u ratovima od 1912. do 1999. godine, uz polaganje venaca na mestima gde su spomenici onima koji su poginuli za slobodu. Okupljanje učesnika kod spomen obeležja „Tuga“, zakazano je za 11 sati. Sa početkom u 11:30 u okviru kulturno-umetničkog programa, na bini ispred Gradske kuće, nastupiće hor Ruskog doma i ADZNM „Gusle“. 

Velika šetnja u Velikom parku:

Povodom Međunarodnog dana fizičke aktivnosti u petak, 10. maja sa početkom u 17 časova biće organizovana šetnja u Velikom parku, za sugrađane svih uzrasta. Događaj organizuju Zavod za javno zdravlje, Crveni krst Kikinda, Dom zdravlja i Kulturni centar, sa ciljem ukazivanja na značaj umerene fizičke aktivnosti za zdravlje.

Galerija „Terra“:

Izložba pod nazivom „Elementi: voda, vazduh, vatra, zemlja“ akademske umetnice Svetlane Jovanović biće otvorena u petak, 10. maja u Galeriji „Terra“. Početak otvaranja zakazan je za 20 časova. 

Narodno pozorište:

Komedija „Ordinacija“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u subotu, 11. maja, sa početkom u 20 sati. 

Kursna lista:

Dinar je danas oslabio prema evru u odnosu na juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,34 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas oblačno i kišovito. Najviša temperatura u Kikindi biće 14 stepeni.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB