Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 9. jul

Danas je utorak, 9. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 44 puta, 23 intervencija bilo je na poziv pacijenatau Kikindi, 5 na selima, dok je u ambulanti obavljeno 16 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice rođena je jedna beba (devojčica).

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na orezivanju rastinja danas, između 8 i 15 časova, električna energija u pojedinim ulicama u drugom i trećem rejonu u Kikindi, biće isključena po potrebi, najduže na sat vremena. Takođe danas, od 9 do 9:30 sati bez struje će ostati deo Ulice Rade Mikalačkog u Bašaidu, od Svetozara Markovića do Milana Grujića, a od 11 do 11:30 struje neće biti u sledećim ulicama u Banatskoj Topoli: Nikole Tesle, Vuka Karadžića i Petefija Šandora. 

U sredu, 10. jula od 8 do 15 časova pojedini delovi Bašaida ostaće bez struje, najviše do sat vremena. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će zbog radova na rekonstrukciji vrelovodone mreže, Ulica Đoke Radaka, od Svetosavske do Nemanjine, biti zatvorena za saobraćaj do ponedeljka, 15. jula.

Novi zakoni o turizmu i ugostiteljstvu stupili na snagu 1. jula:

Zakoni o turizmu i ugostiteljstvu u potpunosti su stupili na snagu 1. jula, te su svi vlasnici ugostiteljskih objekata i smeštajnih kapaciteta bili u obavezi da usklade svoje poslovanje sa ovim zakonima.  Kategorizaciju objekata nakon isteka roka od 3 godine, kod onih koji su već kategorizovani, vlasnici smeštajnih kapaciteta rade kod nadležnih institucija gde su radili i prethodni put (Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija ili lokalna samouprava), a vlasnici smeštajnih kapaciteta koji tek planiraju da se kategorizuju, obaveštenja o tome mogu dobiti na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija ili u Odseku za poslove razvoja grada Kikinde, u Gradskoj upravi, kancelarije broj 88 i 89. 

Kulturni centar Kikinda:

Kulturni centar Kikinda od 15. do 19. jula organizuje Letnju kuvarsku školu, namenjenu deci uzrasta od 7 do 12 godina. Učešće je besplatno, a prijavljivanje traje do sutra, lično u Kulturnom centru, ili putem broja telefona: 422-544. Broj mesta je ograničen.

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u četvrtak, 11. jula biće prikazana komedija „Bitanga s plaže“. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je slobodan.

Suvača demofest:

Četvrti po redu „Suvača demofest“ biće održan u subotu, 13. jula, na uglu Srbobranske i Moravske ulice u Kikindi. Cilj ovog muzičkog događaja je afirmisanje mladih nada i oživljavanje rok scene. Program počinje u 18 časova. 

Kursna lista:
 
Dinar vredi prema evru približno isto kao i juče, zvanični srednji kurs iznosi 117,7746 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.
 
Sport:
 
Takmičari kikindskog Džudo kluba „Partizan“ nastupili su proteklog vikenda na Evropskom kupu za juniore u Sarajevu. Nevena Milić je u kategoriji do 48 kilograma osvojila bronzanu medalju, i potvdrila kvalitet i status vrhunske takmičarke, od koje se očekuju odlični rezultati u budućnosti.
 
Streličarski klub „Kentaur“ iz našeg grada bio je u nedelju oragnizator 3D takmičenja na otvorenom, koje je okupilo 60 streličara iz Srbije. Domaćini su osvojili dva najsjajnija odličja; Kristijana Kukić u stilu goli luk, a Tibor Horvat u stilu konjički luk.

Vreme:

Promeljivo oblačno i prijatnije, maksimalno 23 stepena u Kikindi.

Bioprognoza:

Relativno povolјna bimeteorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima,kao i astmatičarima. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje. Oprez se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB