Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 9. januar

Danas je sreda, 9. januar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik posvećen Svetom prvomučeniku i arhiđakonu Stefanu. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su  31 put,  19 intervencija je bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 12 pacijenata. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovano je četiri saobraćajne nezgode na području Kikinde i Kanjiže u kojima je pričinjena materijalna šteta.

Obeležavanje 77 godina od streljanja kikindskih antifašista: 

Danas se u našem gradu obeležava dan sećanja na 9. januar 1942. godine, kada su nemački okupatori streljali kikindske antifašiste. Tim povodom u 10 sati biće održan komemorativni skup i položen venac na spomen ploču u dvorištu Narodnog muzeja u Kikindi. 

Besplatan prevoz za doček Putina

Povodom posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Republici Srbiji, 17. januara 2019. godine, Grad Кikinda organizuje besplatan prevoz za sve građane koji žele da prisustvuju ovom važnom događaju.

Svi zainteresovani mogu se javiti na brojeve telefona 0648688369 i 0648688361, ili lično u Uslužnom centru svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

Javni konkurs za dodelu studentskih stipendija: 

Komisija za dodelu stipendija Grada Kikinde raspisala je Javni konkurs za dodelu stipendija studentima visokoškolskih ustanova, za školsku 2018/2019. godinu. Pravo učešća na Javnom konkursu imaju: studenti prve godine studija koji se školuju u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija; studenti druge i viših godina studija prvog i drugog stepena koji se školuju u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su ostvarili prosečnu ocenu najmanje 9,00 u prethodnoj godini studija i studenti druge i viših godina studija prvog i drugog stepena u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su slabijeg materijalnog stanja.  Konkurs je otvoren do 22. januara. 

Kursna lista:

Dinar danas ima približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,36 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Novine u poljoprivredi:

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je novi Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, tov svinja, tov jagnjadi i tov jaradi, objavljeno je na sajtu Uprave za agrarna plaćanja.

Ovim pravilnikom bliže se propisuju uslovi i način ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu zapomenuti tov, kao i obrasci zahteva za ostvarivanje tih podsticaja.

Zahtevi za podsticaje se podnose Upravi za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede.

Vreme:

Danas oblačno sa mogućom slabom kišom. Najviša dnevna temperatura u Kikindi biće 4 stepena. 

Pratite nas FB