Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 9. februar

Danas je subota, 9. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 45 puta, 22 intervencije bile su na poziv pacijenata u gradu, 6 u okolnim selima, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 17 pacijenata.

Radosne vesti iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođen je jedan dečak.

Isplata socijalnih davanja: 

Prvi deo penzija za januar 2019. za korisnike PIO fonda biće isplaćen danas. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac će moći da podignu na šalterima svih ekspozitura. 

Zabranjene posete u Bolnici:

Zbog sprečavanja širenja virusa gripa posete pacijentima u Opštoj bolnici u Kikindi, kao i korisnicima Gerontološkog centra, nisu dozvoljene do daljeg. 

Konkursi Zavoda za ravnopravnost polova:

Zavod za ravnopravnost polova raspisao je dva konkursa, od kojih je jedan namenjen parovima za kupovinu kuća na selu u Vojvodini, a drugi unapređenju položaja žena pripadnica nacionalnih manjina na teritoriji Vojvodine. Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana za finansiranje projekata u oblasti ravnopravnosti polova sa ciljem unapređenja položaja žena pripadnica nacionalnih manjina otvoren je do 14. februara, dok je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom otvoren je do 15. aprila. 

Narodno pozorište: 

Mjuzikl „Sava Savanović – Vampirska simfonija“ biće izveden na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras sa početkom u 20 časova. Predstava je rađena po tekstu Danice Nikolić, režiju potpisuje Nikola Zavišić, a galvnu ulogu tumači Marko Gvero. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava „Škola za klovnove“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 10. februara sa početkom u 17 časova. Glavne uloge tumače Milan Vujić i Aleksandar Maletin. 

Sport:

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ danas u hali Sportskog centra „Jezero“ igraju utakmicu 15. kola rukometne Superlige Srbije, protiv ekipe iz Novog Pazara. Utakmica počinje u 18 sati.

Vreme: 

Danas malo do umereno oblačno. Najviša dnevna temperatura u Kikindi biće 7 stepeni. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!