Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 9. decembar

Danas je sreda, 9. decembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta. Na poziv pacijenata bilo 20 je pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 13 građana.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi rođena su dva dečaka.

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda, na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode u Kikindi, jedno lice je teže povređeno. Registrovan je i jedan požar u Senti, goreo je odzak. Nije bilo povređenih, pričinjena je matzerijalna šteta.

Epidemiološka situacija u Kikindi alarmantna:

Epidemiološka situacija u našem gradu je i dalje nepovoljna. Kovid ambulante kod Tehničke škole i u Mirkonaselju rade od 7 do 22 sata. Telefoni kovid ambulanti su: 0230/ 316 218, 0230/ 316 204, 062/ 88 51 876, 062/ 88 51 845 i 062/ 88 51 215. Kontrolni pregledi obavljaju se u ambulanti kod Tehničke škole, na spratu, od 7 do 20 sati, a zakazuju se na brojeve: 316 202 i 316 203. Druga zdravstvena ambulanta, u Svetosavskoj 53, prima samo pacijente sa simptomima koronavirusa. Tu je otvorena i ginekološka ordinacija za kovid pozitivne pacijentkinje koje imaju potrebu za hitnom ginekološkom intervencijom. Prethodno je potrebno da se jave svom ginekologu u Dispanzeru za žene, na broj 316 015. Ostali pacijenti na preglede dolaze u ambulante u Sterije Popovića bb i Kralja Petra I 106, koja će biti dežurna i vikendom, od 7 do 20 sati. 

Datumi isplate novembarskih penzija:

Isplata penzija za novembar, za penzionere iz kategorije zaposlenih, počinje 10. decembra uplatom na tekuće račune u bankama, a dan kasnije počinje i isplata penzija na kućne adrese i na šalterima isporučnih pošta.  

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U četvrtak, 10. decembra, u prostorijama Crvenog krsta, od 8:30 do 13 sati, biće održana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Zbog epidemije, smanjene su zalihe svih krvnih grupa, zbog čega se mole građani, ukoliko im zdravstveno stanje dozvoljava, da daruju dragocenu tečnost. 

„Kutija želja“ postavljena na Trgu: 

„Kutija želja“, u koju mališani starosti od 1 do 10 godina mogu da ubace spisak stvari koje bi voleli da dobiju od Deda Mraza, biće postavljena do petka, 11. decembra u novogodišnjoj kućici na Trgu, prekoputa Gradske kuće. U pismu je obavezno napisati podatke: ime i prezime, godina rođenja deteta, tačna adresa i broj telefona roditelja ili staratelja.

Narodna biblioteka:

Biblioteka „Jovan Popović“ obaveštava korisnike da zbog epidemiološke situacije radi skraćeno, od 8 do 17 sati radnim danima, dok subotom neće raditi. Korisnicima se preporučuje da pregledaju katalog knjiga na sajtu Biblioteke, kako bi se informisali o naslovima koje poseduju, a telefonskim putem se može proveriti da li je određeni naslov dostupan. Dosadašnja mogućnost produženja postojećeg zaduženja telefonskim putem i dalje postoji. Maske su obavezne, kao i poštovanje fizičke distance. 

Narodni muzej:

Zbog trenutne epidemiološke situacije Narodni muzej Kikinda će raditi skraćeno, od utorka do subote, od 10 do 17 sati. 

Kulturni centar:

Kikindski Kulturni centar organizuje prvi Međunarodni festival horova „Melodianum“, koji će zbog epidemiološke situacije biti održan onlajn, od 11. do 13. decembra. Takmičenje će okupiti 42 učesnika iz 7 zemalja, a domaćin je Hor „Atendite“. 

Kulturni centar Kikinda pre mesec dana osnovao je biblioteku, namenjenu svim sugrađanima. Fond je juče obogaćen za 500 knjiga, koje je Kulturnom centru uručio Savet za nauku i tehnologiju Gradskog odbora SNS. 

Jedanaesti po redu Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije biće održan u subotu, 12. decembra u galeriji Kulturnog centra, sa početkom u 15 časova. Ulaz je slobodan. 

Kikindski Kulturni centar raspisao je novogodišnji konkurs za najboljeg recitatora pesme „Ludaja“. Potrebno je da učesnici izrecituju pesmu, snime i pošalju na mejl: kckikinda@gmail.com, najkasnije do 22. decembra. Svi snimci recitatora biće objavljeni na Fejsbuk stranici Kulturnog centra Kikinda, a najbolji će biti nagrađeni novogodišnjim paketićima. Tekst pesme „Ludaja“ možete pronaći na našem sajtu amiradio.rs i na Fejsbuk stranici Kulturnog centra Kikinda. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5842 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na utorak, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Oblačno sa mogućom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 10 stepeni. 

Bioprognoza:

Očekivane biometeorološke prilike mogu usloviti pojačanje tegoba kod većine hronično obolelih osoba. Oprez se posebno savetuje kardio-vaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Moguće su meteoropatske reakcije u formi razdražlјivosti, glavobolјe i bolova u kostima i zglobovima. Svim učesnicima u saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!