Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 9. avgust

Danas je petak, 9. avgust

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu rođeni su devojčica i dečak.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 34 puta,  22 intervencije  bilo je na poziv pacijenata, dok je u  ambulanti obavljeno 12 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda na području Kanjiže u kojoj je pričinjena materijalna šteta.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi, koju su organizovali Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, došlo je 57 potencijalnih davalaca. Krv je dalo njih pedeset dvoje, dok petoro  nije moglo iz medicinskih razloga. Naredna akcija biće održana u ponedeljak, 19. avgusta. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na remontu trafostanica u nedelju, 11. avgusta od 7 do 12 sati sati bez struje će ostati celo Nakovo, deo Banatskog Velikog Sela i sledeće ulice u Kikindi: Teremijski drum, Vinogradska, Strelište, Stara klanica, Železnički novi red, Nikole Tesle, Oslobođenja, Braće Arsenov, Milana Petrovića, Ivana Milutinovića, Jovana Popovića, Nikole Pašića od Vojvode Putnika do Kralja Petra I, Karađorđeva, Jaše Tomića od Kralja Petra I do Dositejeve, Dušana Vasiljeva, Čanadska, Šabačka, Braće Sredojev, Save Tekelije od Generala Drapšina do Stevana Sremca, Mali bedem, Braće Opsenice, Marije Bursać, Vašarište, Stevana Sremca, Cara Dušana, Braće Bogaroški od Save Tekelije do Oslobođenja, Đure Jakšića, Svetozara Miletića, Generala Drapšina, od broja 43 i 54 do Oslobođenja, Kralja Petra I, od broja 23 i 26 do Oslobođenja, Dositejeva od Semlačke do Nikole Tesle, Vojvode Putnika od Nikole Pašića do Nikole Tesle, Braće Laković od Semlačke do Nikole Tesle, Jugovićeva od Nikole Pašića do Nikole Tesle, Jugovićevo sokače, Koste Kljajića, Veselina Kljajina, Milana Petrovića, Pere Segedinca, Bašaidski drum, od početka do aerodroma, i naselje Vincaid. 

Kikindsko leto:

Pijanista, kompozitor i aranžer Aleksandar Dujin održaće večeras koncert pod nazivom „Happy Moments“, u dvorištu Narodnog muzeja u Kikindi. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Kraj otvorenih bazena Sprotskog centra „Jezero“ u subotu, 10. avgusta sa početkom u 21 sat biće upriličeno veče posvećeno disko muzici. Kao nekada u diskoteci „Delfin“ na Starom jezeru, nezaboravne hitove sedamdesetih i osamdesetih godina puštaće Sava Grabić. Ulaz je slobodan.

Komedija „Drž’ ne daj“ biće izvedena u dvorištu Narodnog muzeja u Kikindi u nedelju, 11. avgusta, sa početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan. 

Topolski kotlić:

Tradicionalni, 11. po redu, „Topolski kotlić“ biće održan u subotu, 10. avgusta kod Vatrogasnog doma u Banatskoj Topoli. Skup takmičara je u 15 časova. Kotizacija po ekipi iznosi 1.000 dinara, a svaki tim dobija po 2 kilograma ribe. Za najboje su obezbeđene vredne nagrade. Za uplatu kotizacije i sve potrebne informacije obratiti se na telefon: 063/ 85 90 346 ili 0230/ 67 028, kontakt osoba je Jožef Maka.

Dečje pozorište „Lane“:

Mađioničarska predstava „Čarobni tim“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 11. avgusta sa početkom u 20 časova. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,72 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:
 
Danas pretežno sunčano i vrlo toplo. Najviša temperatura u našem gradu biće 34 stepena. 
 
Bioprognoza:
 
Biometeorološka situacija može izazvati pojačane tegobe kod kardiovaskularnih bolesnika, naročito u najtoplijem delu dana i u popodnevnim časovima. Savetuje se boravak u zatvorenim i klimatizovanim prostorijama i umerena fizička aktivnost. Kod meteoropata moguća je glavobolјa, nervoza i pospanost.
 

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!