Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 9. april

Danas je utorak, 9. april

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta,  15 intervencija bilo je na poziv pacijenata u gradu, 5 u oklnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 13 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovan je jedan požar u Bašaidu, u kojem je pričinjena materijalna šteta.

Radosne vesti:

Na Ginkološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođen je jedan dečak. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas u periodu od 9 do 13 sati bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Vojvode Putnika, od Branka Radičevića do Semlačke, i Teodora Ilića Češljara. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će do ponedeljka, 15. aprila biti postavljeni u Banatskom Velikom Selu.

U gradskoj zoni, kontejneri će danas i sutra biti postavljeni u ulici Đure Jakšića, od Oslobođenja do Save Tekelije.  

Narodna biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je po drugi put nagradni konkurs za najbolji trejler za knjigu. Pravo učešća imaju mladi starosti do 20 godina, a konkurs je otvoren do 5. maja. 

Zbirka priča slovenačke autorke Ane Šnabl „Odvezani“ biće predstavljena u četvrtak, 11. aprila u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. Početak promocije je u 20 časova.

Narodno pozorište:

Predstava „Mirandolina“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta večeras sa početkom u 20 sati.

Kulturni centar:

Kulturni centar Kikinda i ove godine na gradskom trgu organizuje manifestaciju „Pozdrav proleću“, u okviru koje će biti održana i tradicionalna trka beba „Naj kića“. Pravo učešća imaju bebe do 16 meseci, a prijavljivanje traje do utorka, 16. aprila. 

Prijavljivanje se vrši lično u Kulturnom centru, radnim danima od 10 do 15 sati, ili pozivom na: 422 544. 

Vreme:

Danas malo do umereno oblačno sa slabim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 21 stepen.

Pratite nas FB