Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 8. septembar

Danas je sreda, 8. septembar

 

Hitna služba: 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 20 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 15 građana.

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana na svet su došla dva dečaka. 

Policijska uprava Kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode, po jedna u Novom Kneževcu i Kikindi, sa pričinjenom materijalnom štetom.

Epidemiološka situacija:

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivan je 271 slučaj koronavirusa. 

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC i Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine, kontejneri će  još danas i sutra biti na sledećim mestima u Iđošu: Ulica Žarka Zrenjanina (kod stadiona), Ulica Nikole Francuskog (kod mlina), ugao ulica Jovana Popovića i Koste Kljajića i Ulica Koste Kljajića (kod Draginog dućana). 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 13 sati bez struje će ostati celo selo Novi Kozarci.

U četvrtak, 9. septembra, u periodu od 8 do 13 sati, električnu energiju neće imati korisnici u sledećim ulicama u Mokrinu: Svetog Save, od početka do Dositeja Obradovića, Milana Kneževa, Dimitrija Tucovića, od Svetog Save do Ivana Milutinovića, Ivana Milutinovića, od Dimitrija Tucovića do Dositeja Obradovića, Jovana Jovanovića Zmaja, od Dimitrija Tucovića do Dositeja Obradovića, Dositeja Obradovića, od Svetog Save do Zlatne grede, Zlatna greda, Mihaila Pupina, Rade Vujina, Žarka Zrenjanina, Prvomajska, Beogradska, Železnički red, Nikole Tesle i Sonje Marinković. 

JP Kikinda:

JP „Kikinda“ započelo je plansku zamenu vodomera u Nakovu. Mole se potrošači da pripreme šahtove i omoguće ekipama nesmetanu zamenu vodomera u narednom periodu. Apeluje se na korisnike da održavaju svoja merna mesta, da budu čista i suva, kako bi radnici nesmetano obavili posao.

Tokom predstojeće manifestacije „Dani ludaje“, koja će u našem gradu biti održana od četvrtka, 9. septembra do nedelje, 12. septembra, JP „Кikinda“ neće obavljati kontrolu i naplatu parkiranja. Redovna kontrola i naplata parkiranja na uličnim parkiralištima u zoniranim delovima grada počeće u ponedeljak, 13. septembra, od 7 časova.

Rotari klub Kikinda raspisao Konkurs za studentske stipendije:

Kikindski Rotari klub otvorio je konkurs za dodelu stipendija za školsku 2021/22. godinu, studentima Univerziteta u Beogradu ili Novom Sadu, sa mestom prebivališta na teritoriji Кikinde. Uslovi su da je student upisao prvu godinu fakulteta i da je na budžetskom finansiranju, kao i to da je pokazao odličan uspeh u prethodnom školovanju ili odličan uspeh iz kompatibilnih predmeta.
Potrebno je dostaviti Molbu sa ličnim podacima, kraćom biografijom, mestom stanovanja, Uverenje o upisu na fakultet, naznaku mesta koje je kandidat zauzeo na rang listi i dokaz o prethodnom školovanju. Rotari klub Кikinda u skladu sa diskrecionim ovlašćenjima odabraće kandidate koji će dobijati mesečnu stipendiju. Molbe se dostavljaju (isključivo poštom) do 15. septembra 2021. godine na adresu: Rotari klub Кikinda, Ive Lole Ribara 39, 23300 Кikinda. Napomena: svu dokumentaciju dostavljati u fotokopijama.

Dani ludaje od 9. do 12. septembra: 

Manifestacija Dani ludaje biće održana 36. put u našem gradu, od četvrtka, 9. do nedelje, 12. septembra. U okviru muzičkog programa, u četvrtak će nastupiti primadona Jadranka Jovanović sa Horom „Atendite“, petak je rezervisa za rok, kada će koncerte održati grupe „Divlje jagode“ i „Riblja čorba“, u subotu nastupa Svetlana Ražnatović, a poslednje koncertne večeri, u nedelju, Zvonko Bogdan. 

U sklopu manifestacije u subotu, 11. septembra na Starom jezeru biće organizovano takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Kikindska zlatna jesen“. Skup takmičara je u 14 sati, početak kuvanja je u 15, a predavanje uzoraka u 17 sati. 

Fijakerijada u nedelju u Kikindi:

Konjički klub „Banat“ iz Kikinde u nedelju, 12. septembra, na bivšem pogonu III kompanije „Toza Marković“ organizuje 26. reviju paradnih zaprega. Početak je zakazan za 13 časova. Na smotri će moći da se vide sledeće discipline: jednopreg, dvopreg, dvopreg za mlada grla, četvoropreg, kategorija za decu, poni konji, radne zaprege i jahači, a biraće se i najlepši pastuv, kobila, amovi i fijaker. 

Sport:

Teniski klub „Kikinda“ od petka, 10. do nedelje, 12. septembra organizuje 9. po redu „Sova kup“, turnir koji će okupiti oko 100 učesnika. U četvrtak, 9. septembra u Teniskom klubu Kikinda biće organizovan dan otvorenih vrata „Svi za tenis, tenis za sve“, kada će zainteresovani moći da se upoznaju sa istorijatom tenis u našem gradu, našoj zemlji i u svetu. U petak će biti održan mini turnir polaznika škole tenisa, a za subotu, 11. septembar u 10 časova zakazano je svečano otvar4anje 9. po redu Sova kupa, na kojem će učestvovati devojčice i dečaci uzrasta od 10 do 18 godina. U nedelju će biti održan turnir rekreacije za veterane. 

Vreme:

Pretežno sunčano sa slabim vetrom, najviša temperatura biće 27 stepeni. 

Bioprognoza: 

Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim hroničnim bolesnicima i osetlјivim osobama. Izvestan oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropate mogu osetiti probleme sa snom i blagu glavobolјu.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!