Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 8. septembar

Danas je nedelja, 8. septembar

Bazeni otvoreni do 8. septembra:

Sezona kupanja na otvorenim bazenima Sportskog centra „Jezero“ završava se danas. Preostali ulasci na kartici moći će da se iskoriste do kraja godine.

Žogarija-loptarija u Kikindi:

Naš grad će ove godine po prvi put biti deo regionalne manifestacije koja ima sportski, zabavni i edukativni karakter, pod nazivom „Žogarija-loptarija“. Manifestacija će biti održana na gradskom trgu u utorak, 10. septembra, sa početkom u 14:30. 

Poljoprivredni sajam u Kikindi:

Prvi poljoprivredni sajam u našem gradu biće održan u petak, 13. i u subotu, 14. septembra u Sportskom centru „Jezero“. U okviru dvodnevne manifestacije biće organizovani: stručna predavanja, predstavljanje kompanija, paorske igre za decu, takmičenje u vožnji traktora, berza sitnih životinja i revija paradnih zaprega.

Rekreativna biciklistička vožnja do Ruskog Sela 15. septembra:

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave u nedelju, 15. septembra organizuje rekreativnu biciklističku vožnju od Kikinde do Kulturno-umetničkog i obrazovnog centra „Torontal“ u Ruskom Selu. Prijavljivanje traje do petka, 13. septembra, na telefone: 410-157 ili 410-191, i putem  mejla: zastita@kikinda.org.rs. 

Izbor najlepše uređenog izloga u gradu:

U susret najvećoj manifestaciji u našem gradu, „Danima ludaje“, lokalna samouprava je raspisala konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Svi zainteresovani, koji svojom kreativnošću žele da ulepšaju naš grad, mogu da se prijave Marini Šamu, na broj telefona: 410-115, ili na mejl: marina.samu@kikinda.org.rs najkasnije do petka, 13. septembra. Komisija će pre početka manifestacije obići sve prijavljene izloge i izabrati najlepši. 

Dečje pozorište Lane:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ večeras će biti predstava „Mačak i petao“, rađena po tekstu Branka Ćopića. Početak je zakazan za 19 sati.

Kursna lista:

Dinar će u ponedeljak, 9. septembra, neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,59 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

U okviru 4. kola Vojvođanske lige „Istok“ „Kikinda 1909“ je na gostovanju u Srpskoj Crnji slavila 3:1 prtotiv „Budućnosti“, dok je kozaračka „Sloboda“ na svom terenu pobedila „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja sa 3:0. Veliksoelska „Kozara“ je u svom 4. nastupu u Srpskoj ligi Vojvodina, nakon dva vezana poraza, remizirala bez golova sa „Omladincem“ u Novim Banovcima. 

ŽAK danas od 16:30 igra na svom stadionu protiv „Borca“ iz Starčeva. 

Odbojkaški klub ,,KI-0230″ u subotu, 14. septembra, treću godinu zaredom, na gradskom trgu organizuje Promociju sporta i fizičke aktivnosti ,,Dani odbojke“. Promocija će trajati od 10 do 12 časova, a podrazumeva niz aktivnosti sportskog, edukativnog i zabavnog karaktera, koje imaju cilj da promovišu sport kroz odbojku i podstaknu sugrađane na fizičku aktivnost. 

Vreme:
 
Danas pretežno vedro i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 29 stepeni.
 
Bioprognoza:
 
Biometeorološka situacija izazvaće pojačanje tegoba kod astmatičara i osoba sa reumatskim obolјenjima. Uobičajene meteoropatske reakcije mogu biti izražene u jačoj formi. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i slojevito odevanje.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!