Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 8. novembar

Danas je petak, 8. novembar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju dan Svetog velikomučenika Dimitrija, u narodu poznatiji kao Mitrovdan. Ovaj datum u crkvenom kalendaru obeležen je crvenim slovom. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta, 20 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana rođene su dve devojčice.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, od 9 do 10 sati, bez struje će ostati korisnici u Ulici Marka Oreškovića u Nakovu, od Glavne do Grmečke. Od 12 do 13 sati, struje neće biti u sledećim ulicama u Bašaidu: Jovana Jovanovića Zmaja, od Rade Budurina do Svetosavske, Aleksandra Grujića, od Jovana Jovanovića Zmaja do Rade Mikalačkog, i Svetosavska, od Jovana Jovanovića Zmaja do 4. Oktobra. Takođe danas, od 12 do 12:30, bez struje će ostati korisnici u Kumanovskoj ulici u Kikindi, od Stevana Lakai Gige do kućnog broja 175. 

Obustava saobraćaja između Ruskog Sela i Kozaraca:

JP „Kikinda“ obaveštava građane da će i danas, do 18 časova, na snazi biti potpuna obustava saobraćaja na putu između Ruskog Sela i Novih Kozaraca, tačnije u Ulici Bratstva i jedinstva, zbog izvođenja radova na izradi završnog sloja betona u punoj širini. Nakon 18 sati saobraćaj će se odvijati normalno. 

Obeležen Dan škole „Vuk Karadžić“:

Juče je u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ obeležen Dan ove obrazovne ustanove, dodelom nagrada najboljim učenicima koji su ove godine završili osmi razred. Đak generacije Jovana Zavišin i najbolji sportista generacije Boris Bodrožić, sada oboje učenici Gimnazije, nagrađeni su novčano, dok su nosioci Vukovih diploma Taša Ziramov, Slobodan Miškov i Renata Palatinuš nagrađeni knjigama iz Fonda „Velinka Tešin“. 

Dan primirja u Prvom svetskom ratu:

U ponedeljak, 11. novembra obeležava se Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Srbiji, ovaj dan je neradan. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 10. novembra biće  predstava „Crvenkapa“. Početak je u 17 časova. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosiće danas 117,4673 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče ali i najviši nivo srpske valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

U okviru 13. kola Vojvođanske lige Istok u subotu, 9. novembra „Kikinda 1909“ igraće u Plandištu protiv „Sloge“, a „Sloboda“ u Novim Kozarcima dočekuje „Proleter“ iz Banatskog Karlovca. U nedelju, 10. novembra ŽAK će u Čenti igrati protiv „Banata“.

U Srpskoj ligi Vojvodina, „Kozara“ u subotu u Velikom Selu dočekuje „Radnički 1912″ iz Sombora. Sve utakmice počinju u 13 sati. 

Rukometaši “Kikinde Grindeks“ u subotu, 9. novembra u hali Sportskog centra “Jezero“ dočekuju ekipu “Šamot 65“ iz Aranđelovca. Početak utakmice je u 18 sati. 

Vreme:

Jutro oblačno i kišovito, tokom dana razvedravanje. Maksimalna temperatura u Kikindi 15 stepeni.

Bioprognoza:

Usled očekivanih biometeoroloških prilika izvestan oprez se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i srčanim problemima, kao i astmatičarima. Neraspoloženje i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se dodatna pažnja u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!