Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 8. mart

Danas je petak, 8. mart

Širom sveta danas se obeležava Međunarodni dan žena

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 45 puta, 24 intervencije bile su na poziv pacijenata u gradu, 7 u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 14 pregleda. 

Isplata socijalnih davanja:

Prvi deo penzija za februar korisnicima PIO fonda biće isplaćen u subotu, 9. marta. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru tromesečne prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj i kompanija FCC, kontejneri za krupan otpad će do ponedeljka, 11. marta biti postavljeni u Iđošu. Nakon toga, 12. marta, akcija se nastavlja u Sajanu. 

Dobrovoljno služenje vojnog roka i kurs za rezervne oficire: 

Centar Ministarstva odbrane Kikinda obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola da je u toku javni konkus za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije. Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike srbije starosti između 19 i 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Prijava za dobrovoljno služenje vojnog roka popunjava se u centru Ministarstva odbrane u Kikindi koji se nalazi na adresi Kralja Petra I broj 37. Pored prijave kandidat prilaže kopiju diplome o završenoj školi, biografiju i izvod iz zdravstvenog kartona. Više informacija, kao i kompletan tekst konkursa možete pronaći na stranici Ministarstva odbrane, ili možete pozvati centar u Kikindi 0230/ 442 246.

Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja izbeglica:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Kikinde obaveštava da je Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica koje su bile korisnici programa kupovine seoske kuće sa okućnicom iz sredstava budžeta Republike Srbije i AP Vojvodine u vidu građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Кikinde objavljen na oglasnim tablama Gradske uprave i seoskih mesnih zajednica, oglasnoj tabli Komesarijata za izbeglice i migracije i na internet stranici grada.  Poziv je otvoren do 14. marta. 

Besplatan početni kurs mađarskog jezika za članove Biblioteke:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ organizuje besplatan kurs mađarskog jezika za početnike, za svoje članove starije od 20 godina. Broj mesta je ograničen, a zainteresovani mogu da se prijave putem broja telefona: 422-533, do 11. marta. 

Nedelja žena u Kulturnom centru:

U okviru „Nedelje žena“ večeras će u galeriji Kulturnog centra biti otvorena prva samostalna izložba slika Smiljane Šalgo, pod nazivom „Srce na platnu“. Početak je u 19 sati, ulaz je slobodan. 

Koncert povodom Dana žena:

Pevač folk muzike Milan Topalović Topalko nastupiće večeras u 20 sati u hali Sportskog centra jezero, povodom Dana žena. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima, a i ove godine biće obezbeđen besplatan prevoz iz svih okolnih sela. Po jedan autobus sa registrovanih Autoprevozovih stajališta kreće po sledećem rasporedu: iz Bašaida i Sajana u 18:30, iz Iđoša oko 18:40, iz Nakova, Novih Kozaraca i Banatske Topole u 18:45, i iz Banatskog Velikog Sela, Ruskog Sela i Mokrina oko 19 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Zeka naduvenko“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 10. marta sa početkom u 17 časova. 

Narodno pozorište:

Predstava „Sumnjivo lice“, rađena po tekstu Branislava Nušića biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u nedelju, 10. marta. Početak je u 20 sati. 

Kursna lista:

Dinar je danas zadržao približno istu vrednsot prema evru u odnosu na juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,06 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Sport:

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ u subotu, 9. marta u hali Sportskog centra „Jezero“ sa početkom u 18 sati, u okviru 19. kola Supelige Srbije dočekuju ekipu Mokre Gore iz Zubinog Potoka. Kikinđani se nakon dva uzastopna poraza trenutno nalaze na 7. mestu prvenstvene tabele. 

Ovog vikenda nastavlja se sezona u Vojvođanskoj ligi „Istok“. U subotu, trenunti lider na tabeli, velikoselska „Kozara“ dočekuje „Radnički“ iz Kovina, novokozaračka „Sloboda“ putuje u Plandište gde će igrati protiv „Sloge“, a Kikinda 1909 će u Žitištu igrati protiv „Begeja“. U nedelju ŽAK na svom stadionu dočekuje „Radnički iz Sutjeske. Sve utakmice počinju u 14:30. 

Vreme:

Danas umereno do potpuno oblačno, sa povremenom kišom u poslepodnevnim i večernjim satima. Najviša temperatura u Kikindi biće 20 stepen. 

 

Pratite nas FB