Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 8. jun

Danas je petak, 8. jun

Radosne vesti:

Posle tri dana, koliko nije rođena nijedna beba u Kikindi, iz porodilišta nam stižu dvine vesti. U toku protekla dvadeset četiri sata na Prorođajnom odeljenju kikindske bolnice rođene su dve bebe, dečak i devojčica.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 38 puta, od čega je 25 intervencija bila na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 13 pregleda.

Policijska uprava Kikinda:

Juče na teritoriji Severobanatskog okruga ije registrovana ni jedna saobraćajna nezgoda.

U protekla 24 sata zabeležen je jedan požar, u kojem je gorelo putničko vozilo na parkingu u ulici Hajduk Veljka. Do požara je došlo usled kvara na elektroinstalaciji vozila. Materijalna šteta je procenjena na 70.000,00 dinara.Nije bilo povreženih lica.

U ovoj nezgodi pričinjena je materijalna šteta.

Kompanija FCC Kikinda:

Kompanija FCC Kikinda u želji da izađe u susret potrebama svojih klijenata produžila je radno vreme  blagajni u Kikindi.

Od ponedeljka 4. juna, primenjivaće se novo radno vreme, radnim danima od 7 do 19 časova, a subotom od 7 do 15 časova.

Više informacija možete dobiti besplatnim pozivom na broj 0800/111-666.

Isključenje struje:

Sutra od 8 do 10 časova biće isključeni korisnici u sledećim ulicama:

ul. Njegoševa od ul. Kosovske do ul. Vuka Karadžića
ul. Toza Marković od ul. Ive Lole Ribara do ul. Vuka Karadžića
ul. Ive Lole Ribara od ul. Miloša Ostojina do ul. Sinđelićeve
ul. Kosovska od ul. Njegoševe do ul. Toze Marković

Takođe sutra, 8. juna od 11 do 13 časova struje neće biti zbog radova na električnoj mreyi  i to u sledećim ulicama:

ul. Uglješa Terzin od ul. Mihajla Pupina do ul. Kosovske
ul. Zmaj Jovina od ul. Ive Lole Ribara do ul. Mihajla Pupina
ul. Miloša Ostojina od ul. Ive Lole Ribara do Kosovske
ul. Kosovska od ul. Uglješe Terzin do ul. Miloša Ostojina
ul. Ive Lole Ribara od ul. Miloša Ostojina do ul. Zmaj Jovine
ul. Miloša Ostojina od ul. Ive Lole Ribara do Borisa Kidriča
ul. Vuka Karadžića od ul. Zmaj Jovine do ul. Sinđelićeve
ul. Zmaj Jovina od ul. Ive Lole Ribara do ul. Vuka Karadžića
ul. Vuka Karadžića ( leva strana ) od ul. Zmaj Jovine do ul. Miloša Ostoina
ul. Vuka Karadžića br. 12, 14, 20
ul. Zmaj Jovina od ul.Vuka Karadžića do ul.Ive Lole Ribara
ul.Uglješe Terzina od ul.Vuka Karadžića do ul.Ive Lole Ribara

Gradska uprava:

Glasanje za odabir projekta za koji će biti utrošena finansijska sredstva koja je grad dobio posle sumiranja rezultata nakon završetka nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2018“ počinje danas, 1. juna, a trajaće do 15. juna. Sugrađani će moći da glasaju u zgradi Gradske uprave, ubacivanjem anketnog listića u kutiju, na zvaničnoj internet prezentaciji grada Kikinde kao i Fejsbuk stranici grada.

Sakupljanje tetrapak ambalaže:

Kompanija FCC doo Kikinda poziva sve sugrađane da individualno  vrše prikupljanje upotrebljene tetrapak ambalaže, kao što je do sada bio slučaj sa PET ambalažom i ostalim sekundarnim sirovinama. Prikupljene količine mogu da se predaju uz dobijanje adekvatne novčane nadoknade.

Nagrada za odgovorne firme koje usklja]uju rad i roditeljstvo:

Vlada i Privredna komora Srbije pozvale su sve kompanije u Srbiji koje doprinose usklađivanju rada i roditeljstva da se od 1. septembra prijave za nagradu „Prijatelj porodice“. Kriterijumi za nagrađivanje to da kompanije imaju fleksibilno radno vreme, da imaju prijatan odnos prema zaposlenima, brinu o deci zaposlenih, podstiču rađanje, pružaju podršku porodici, utiču na smanjenje stresa, uvažavaju inicijativu u vezi sa uklapanjem rada i roditeljstva i imaju organizacione akcije unutar kompanije prilikom uklapanja, kao i one koje brinu o zajednici.

Sport:

U okviru projekta Saveza za školski sport Srbije, uz podršku Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije, danas je OŠ „Žarko Zrenjanin“ uručena donacija sportskih rekvizita. Događaju su prisustvovali Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine, Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije i gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

SC “ Jezero“

Sezona na otvorenim bazenima Sportskog centra „Jezero“ u Kikindi i Banatskom Velikom selu počinje u subotu, 9. juna. Tog i narednog dana, 10. juna, ulaz za sve posetioce  biće besplatan.  Kartica za pedeset ulazaka košta 4.500 dinara, i može se platiti na šest mesečnih rata, dok za dvadeset pet ulazaka staje 3.000 dinara. Cena pojedinačne karte za odrasle je 200 dinara, deca od 5 do 15 godina plaćaju 150, dok deca do 5 godina imaju besplatan ulazak. Kartu ne plaćaju ni deca sa posebnim potrebama, koja moraju uvek biti u pratnji neke odrasle osobe.

Mis Kikinde:

Izbor za najlepšu devojku u našem gradu biće održan u utorak, 26. juna u restoranu ,,Rajska oaza“. Program počinje u 19 časova, a cena ulaznice je 150 dinara.

Vreme:

Danas temperatura iznad proseka za ovo doba godine, poslepodne moguća kiša.

Bioprognoza:

Usled očekivane biometeorološke situacije osobe sa srčanim problemima i astmatičari mogu osetiti izvesne tegobe. Osećaj malaksalosti i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Adekvatna zaštita od UV zračenja i smanjenje fizičkih napora je preporuka svima. Oprez u saobraćaju

Pratite nas FB
error: Content is protected !!