Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 8. jun

Danas je subota, 8. jun

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta,  20 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na porođajnom odeljenju kikindske bolnice rođen je dečak.

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada u gradskoj zoni, za vikend i u ponedeljak kontejneri će se nalaziti u Kumanovskoj ulici, od Živka Gavranova do Žarka Zrenjanina. 

Raspisan konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva: 

Gradsko veće Kikinde i ove godine raspisalo je Javni konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća do 100 zaposlenih, na teritoriji našeg grada. Lokalna samouprava za ovu namenu opredelila je dva miliona dinara, a konkurs je otvoren do 28. juna. 

Dodeljene nagrade „Čistunko“:

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine kompanija FCC i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, i ove godine organizovali su takmičenje u sakupljanju stare hartije. U ovoj školskoj godini prikupljeno je ukupno 17 i po tona papira, a najuspešniji vrtići i škole dobili su novčane nagrade. U kategoriji po ukupnoj količini papira OŠ „Đura Jakšić“ zauzela je prvo mesto, dok je po količini sakupljenog papira po učeniku najbolja bila sajanska škola „Mora Karolj“. U konkurenciji vrtića, ruskoselska „Bubamara“ bila je najbolja u obe kategorije.  

Besplatne pripreme za Malu maturu:

Pretposlednji set besplatnih priprema za Malu maturu, koje organizuje Kancelarija za mlade, biće održan danas u prostorijama Kultrunog centra.  Sa početkom u 10 sati biće održana dva dvočasa iz Fizike, jer se nadoknađuju časovi koji nisu održani prethodne subote, a od 13 do 14:10 osmaci će moći da slušaju predavanje iz Hemije. Prethodna prijava nije potrebna. 

Narodni muzej:

Knjiga „Primenjeno pozorište u Vojvodini od 2000. godine do danas“, autora Marine Milivojević Mađarev, Milana Mađareva i Ivana Pravdića, biće predstavljena danas u Narodnom muzeju u Kikindi. Početak promocije je u 17 sati. 

Narodni muzej u Kikindi ovog leta po deveti put organizuje letnji kamp pod nazivom „Od krpenjače do kompjutera“, koji će biti održan od 18. do 29. juna. Kamp je namenjen deci uzrasta od 7 do 12 godina, a prijavljivanje traje do petka, 14. juna. Telefoni za informacije i prijavljivanje: 422 500 ili 421 239. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u Kikindi danas će biti predstava „Pidžama za šestoro“. Početak je u 20 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Pobuna bajki“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 9. juna, sa početkom u 19 sati. 

Kursna lista:

Dinar će u ponedeljak, 10. juna oslabiti za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,97 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Kikindski klub američkog fudbala „Mamuti“ će danas sa početkom u 16:30 sati na stadionu FK „ŽAK“ igrati poslednju utakmicu u regularnom delu sezone, protiv ekipe „Vitezovi“ iz Kleka. 

Danas se igraju utakmice poslednjeg, 30. kola Vojvođanske fudbalske lige „Istok“. ŽAK putuje u Banatsko Karađorđevo gde će igrati protiv „Jedinstva“, velikoselska „Kozara“ će u Omoljici igrati protiv „Mladosti“, „Sloboda“ u Novim Kozarcima dočekuje „BAK“ iz Bele Crkve, a „Kikinda 1909“ na Gradskom stadionu igra protiv „Jedinstva“ iz Novog Bečeja. Utakmice počinju u 17 časova. 

Međunarodni turnir u mini basketu “Ranko Žeravica“ biće održan u Kikindi danas i sutra u hali Sportskog centra “Jezero“, a program počinje od 11 sati. Ova sportska manifestacija, koja već četiri godine nosi naziv po našem sugrađaninu, treneru i sportskom radniku, biće održana 16. put. Na ovogodišnjem turniru pravo da učestvuju imaju deca rođena 2008. godine i mlađa, koja će odmeriti snage sa klubovima iz mnogih gradova u Srbiji, a najavljen je dolazak i gostiju iz Republike Srpske, kao i Mađarske. Međunarodni turnir u mini basketu “Ranko Žeravica“ podržala je Gradska uprava u Kikindi. 

Vreme:

Danas pretežno sunčano i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 30 stepeni. 

Bioprognoza:

Očekuje se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Izvestan oprez se savetuje osobama sa obolјenjima srca. Glavobolјa i osećaj malaksalosti su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se pridržavanje saveta lekara, umerena fizička aktivnost i primena adekvatne zaštite od UV zračenja.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB