Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 8. jul

Danas je sreda, 8. jul 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 35 puta. Na poziv pacijanata bile su 22 intervencije, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 13 građana.

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu, u toku jučerašnjeg dana, na svet su došli devojčica i dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane su dve saobraćajne nezgode na području Kikinde, u kojima je jedno lice zadobilo teške telesne povrede.

Nove epidemiološke mere u Kikindi:

Zbog porasta broja obolelih od koronavirusa Gradski štab za vanredne situacije doneo je nove mere u cilju sprečavanja širenja zaraze, koje podrazumevaju skraćen rad ugostiteljskih objekata, do 23 sata, na bazenima će biti ograničen broj kupača i to u Kikindi 500, a u Velikom Selu 250. U zatvorenom prostoru može da boravi do 50 ljudi, a na otvorenom do 100. 

Sednica Skupštine grada:

Služba Skupštine, gradonačelnika i Gradskog veća obaveštava javnost da predsednica Skupštine grada Kikinde za petak, 21. avgust u 10, časova, saziva konstitutivnu sednicu Skupštine grada, na koju se pozivaju svi kandidati sa potvrđenih izbornih lista kojima su dodeljeni odbornički mandati. Dnevni red će biti utvrđen na samoj sednici. 

Isplata penzija:

Isplata cele junske penzije za kategoriju zaposlenih počeće 10. jula za korisnike koji primaju preko tekućih računa, a od 13. jula i za korisnike koji primaju penzije na kućnu adresu ili na šalterima pošta.
Isplata junskih penzija za korisnike Fonda PIO sa prebivalištem u državama nastalim na prostoru SFRJ takođe će biti 10. jula. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 12 sati struju neće imati sledeće ulice u Kikindi: Albertova, od Žarka Gavranova do Đure Oličkova, Kumanovska, od Žarka Gavranova do Đure Oličkova, Kraljevića Marka, od Žarka Gavranova do Đure Oličkova, neparna strana Albertove, od Đure Oličkova do polovine ulice prema Ulici Stevana Lakaija Gige, Đure Oličkova, Kraljevića Marka, od Kiš Mihalja do Žarka Gavranova, Albertova, od Stevana Lakaija Gige do Đure Oličkova, Stevana Lakaija Gige, Kumanovska, od Đure Oličkova do Kiš Mihalja, Kiš Mihalja, Kraljevića Marka, od Kiš Mihalja do Miloša Crnjanskog, Kumanovska, od Kiš Mihalja do Stevana Lakaija Gige, Kumanovska, od Kiš Mihalja do Veljka Petrovića, Albertova, od Miloša Crnjanskog do Žarka Gavranova, Miloša Crnjanskog i Kraljevića Marka, od Miloša Crnjanskog do Žarka Gavranova, a od 8 do 11 sati: Žarka Zrenjanina, od Sterije Popovića do Albertove, Sutjeska, od Žarka Zrenjanina do sokačeta, i Sterije Popovića, od Žarka Zrenjanina do sokačeta. 

U četvrtak, 9. jula, od 8 do 11 sati struju neće imati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Kumanovska, od Đure Daničića do Veljka Petrovića, Kraljevića Marka, od Đure Daničića do Žarka Zrenjanina, Žarka Zrenjanina, od Albertove do Save Lipovanova, Kraljevića Marka, od Žarka Zrenjanina do Đure Oličkova, Kumanovska, od Đure Daničića do Žarka Zrenjanina, Albertova, od Žarka Zrenjanina do Laze Kostića, Žarka Zrenjanina, od Kumanovske do Kinđe, Laze Kostića, od Albertove do Kraljevića Marka, i Dimitrija Tucovića, od Albertove do Kraljevića Marka. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će zbog radova na sanaciji toplovodne mreže do 31. jula za saobraćaj biti zatvoren deo Ulice Vuka Karadžića, od Braće Tatića do Svetosavske. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 17 sati. 

Testiranje na koronavirus na lični zahtev i u Kikindi:

Kikinđani koji žele da se testiraju na koronavirus mogu to da učine na Odeljenju mikrobiologije Zavoda za javno zdravlje, koje se nalazi u Opštoj bolnici. Pre testiranja neophodno je uplatiti iznos od 6.000 dinara na žiro račun koji se može pronaći na sajtu Ministarstva zdravlja i na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Nakon toga, građani sa priznanicom, kao dokazom uplate, dolaze na testiranje, koje se obavlja jednostavno, uzimanjem brisa iz nosa i grla, radnim danima od 7 do 15 sati. Rezultati se dobijaju u roku od 48 sati. Pravo na besplatno testiranje imaju građani sa simptomima koronavirusa, kao i studenti i maloletna lica koji putuju u zemlje koje zahtevaju negativan PCR test. 

Kovid ambulanta za decu:

Kovid ambulanta, koja prima školsku i mlađu decu sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem nalazi se u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radi svakog dana od 7 do 18 sati. Svi ostali pacijenti javljaju se u Dispanzeru u Ulici Kralja Petra I ili u ambulanti kod Vrtića „Kolibri“. 

Gerontološki centar: 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, posete Gerontološkom centru su ponovo zabranjene. 

Kompanija FCC:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, kontejneri će se od danas do petka nalaziti na uglovima sledećih ulica u Bašaidu: Branislava Nušića i Nikole Tesle, Branislava Nušiča i Raše Lazarevića, Žarka Zrenjanina i Nikole Tesle i Žarka Zrenjanina i Raše Lazarevića, a od petka do ponedeljka: ugao ulica Svetozara Markovića i Nikole Tesle, Svetozara Markovića i Raše Lazarevića, ugao Milana Grujića i Branka Radičevića i Bikač. 

U gradskoj zoni, od danas do petka 2 kontejnera biće postavljena u Srbobranskoj ulici, od Vojina Zirojevića do Omladinske, a 4 u Ulici Ivana Jakšića. Od petka do ponedeljka 6 kontejnera biće u Ulici Nikole Francuskog. Telefon za informacije: 0800/ 111 666. 

Narodni muzej:

Narodni muzej do kraja avgusta organizuje program „Kikinda od A do Š“ namenjen školarcima i porodicama sa decom. Ovogodišnji program se razlikuje od prethodnih kampova po tome što nema dužeg zadržavanja većeg broja dece u isto vreme u Muzeju. Zainteresovani mogu od utorka do subote, u periodu od 10 do 18 sati, da u Muzeju preuzmu edukativni radni list za istraživanje našeg grada. Sve informacije o letnjem programu možete dobiti slanjem poruke na Fejsbuk stranici Muzeja ili na broj: 421-239.

Kikindski Narodni muzej 11. jula organizuje jednodnevnu manifestaciju „Subota u Suvači“. Posetioci će imati priliku da obiđu rehabilitovanu Suvaču, pogledaju film o Suvači u Mađarskoj i učestvuju u radionici izrade suvenira ili edukativnoj radionici Suvača – mlin ravnice. Početak programa je u 10 časova.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara danas je 117,5885 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Sunčano i umereno toplo, maksimalno 27 stepeni.

Bioprognoza:

Očekivane biometeorološke prilike uticaće povolјno na većinu hroničnih bolesnika. Izvesne tegobe se mogu očekivati kod osoba sa povišenim krvnim pritiskom i psihičkim tegobama. Neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!