Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 8. januar

Danas je utorak, 8. januar

 

Servisne informacije:

Snabdevanje strujom, vodom i gasom u našem gradu je uredno, i za danas nema planiranih isključenja. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 37  puta, 22 intervencije je bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 15 pacijenata. 

Radosne vesti:

Na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice u toku jučerašnjeg dana rođeni su tri devojčice i dva dečaka.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga za vreme praznika registrovano je 17 saobraćajnih nezgoda, u Kikindi, Adi, Novom Kneževcu, Senti i Kanjiži. U pomenutim nezgodama devet lica je zadobilo lake telesne povrede, a jedno lice je teže povređeno. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs je 118, 3321 dinar za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije

Novine za vlasnike vatrenog oružija:

Građani koji legalno poseduju vatreno oružje moraju stare oružne listove da zamene novim biometrijskim ispravama do 5. marta ove godine, jer tada ističe trogodišnji rok dat Zakonom o oružju i municiji čija je primena počela u martu 2016.

Novine poljoprivreda:

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je novi Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, tov svinja, tov jagnjadi i tov jaradi, objavljeno je na sajtu Uprave za agrarna plaćanja.

Ovim pravilnikom bliže se propisuju uslovi i način ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu zapomenuti tov, kao i obrasci zahteva za ostvarivanje tih podsticaja.

Zahtevi za podsticaje se podnose Upravi za agrarna plaćanja ministarstva poljoprivrede.

Vreme:

Danas je moguća susnežica. Minimalna temperatura biće -9, maksimalna plus 2 stepena Celzijusa.

Pratite nas FB