Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 8. januar

Danas je petak, 8. januar

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas, drugog dana Božića, obeležavaju praznik Sabor Presvete Bogorodice, posvećen majci Isusa Hrista. Ovaj datum u crkvenom kalendaru obeležen je crvenim slovom.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta. Na poziv pacijenata bilo je 19 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 16 građana. 

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog okruga, registrovana je jedna saobraćajna nezgoda, koja se dogodila u Kikindi. U pomenutoj nezgodi nije bilo povređenih lica, samo je pričinjena materijalna šteta. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava korisnike da će danas od 9 sati, zbog radova na sanaciji havarije, bez grejanja ostati potrošači u Galadskoj (Svetosavska 26), u celoj Nemanjinoj ulici, Đoke Radaka od broja 2 do 8 i zgrada Muzeja. Završetak radova i normalizacija grejanja očekuju se u popodnevnim satima. 

Smanjen broj dnevnih pregleda i novih slučajeva koronavirusa:

Kontrolni pregledi se obavljaju u ambulanti u Mirkonaselju, od 7 do 20 časova, a broj telefona je 316-218. Druga zdravstvena ambulanta, kod Tehničke škole, ponovo prima i pacijente koji nemaju simptome koronavirusa. U dvorištu ove ambulante, kao i do sada, na prvi pregled mogu da se jave građani koji sumnjaju da su oboleli od koronavirusa. Radno vreme i ove ambulante je od 7 do 20 sati, a telefon je: 316-204. Ambulanta u Svetosavskoj ulici broj 53 biće dežurna vikendom.  

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini biće održana u ponedeljak, 11. januara u Crvenom krstu, u periodu od 8:30 do 13 sati. 

Grad raspisao konkurs za studentske stipendije:

Komisija za dodelu stipendija Grada Kikinde raspisala je Javni konkurs za dodelu stipendija studentima visokoškolskih ustanova, za školsku 2020/2021. godinu. Konkurs je otvoren do ponedeljka, 11. januara. Pravo učešća na Javnom konkursu imaju: studenti prve godine studija koji se školuju u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija; studenti druge i viših godina studija prvog i drugog stepena koji se školuju u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su ostvarili prosečnu ocenu najmanje 9,00 u prethodnoj godini studija, i studenti druge i viših godina studija prvog i drugog stepena u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su slabijeg materijalnog stanja. Detaljnije o uslovima i potrebnoj dokumentaciji možete pročitati na našem sajtu amiraio.rs ili na zvaničnom sajtu grada

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ obaveštava korisnike da neće raditi do krajaove sedmice. Prvi radni dan u 2021. godini biće ponedeljak, 11. januar. 

Sport:

Takmičari Muškog odbojkaškog kluba „Kikinda“ započeli su pripreme za drugi deo sezone, koji ih očekuje od 30. januara. Kikindski odbojkaši su u jesenjem delu takmičenja u Drugoj saveznoj ligi ostvarili zapažene rezultate, te su ambicije kluba borba za ulazak u viši rang takmičenja. Do početka sezone očekuju ih dve kontrolne utakmice, a nakon toga 14 prvenstvenih. 

Treninge su započeli i rukometaši „Kikinde Grindeks“. Kikindske rukometaše 27. januara očekuje odložena utakmica protiv subotičkog „Spartaka“. Naredni meč očekuje ih već 4 dana kasnije. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,5882 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

U toku noći očekuju se kratkotrajna susnežica i sneg, koji su mogući i u nižim predelima. Narednih dana biće oblačno i hladno.

Bioprognoza: 

Kod osoba sa povišenim krvnim pritiskom i respiratornim obolјenjima tegobe su moguće usled očekivanih biometeoroloških prilika. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u mišićima, glavobolјe i smanjene radne sposobnosti. Preporučuje se dodatna opreznost učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!