Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 8. februar

Danas je petak, 8. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su puta 33, 20 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 13 pacijenata.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda, na području Sente. U pomenutim nezgodama nije bilo povređenih. Registrovan je i jedan manji požar u Banatskom Aranđelovu. 

Radosne vesti iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođene su dve bebe, dečak i devojčica. 

Isplata socijalnih davanja: 

Prvi deo penzija za januar 2019. za korisnike PIO fonda biće isplaćen sutra, 9. februara. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac će moći da podignu na šalterima svih ekspozitura. 

Zabranjene posete u Bolnici:

Zbog sprečavanja širenja virusa gripa posete pacijentima u Opštoj bolnici u Kikindi, kao i korisnicima Gerontološkog centra, nisu dozvoljene do daljeg. 

Konkursi Zavoda za ravnopravnost polova:

Zavod za ravnopravnost polova raspisao je dva konkursa, od kojih je jedan namenjen parovima za kupovinu kuća na selu u Vojvodini, a drugi unapređenju položaja žena pripadnica nacionalnih manjina na teritoriji Vojvodine. Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana za finansiranje projekata u oblasti ravnopravnosti polova sa ciljem unapređenja položaja žena pripadnica nacionalnih manjina otvoren je do 14. februara, dok je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom otvoren je do 15. aprila. 

Narodno pozorište: 

Mjuzikl „Sava Savanović – Vampirska simfonija“ biće izveden na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u subotu, 9. februara sa početkom u 20 časova. Predstava je rađena po tekstu Danice Nikolić, režiju potpisuje Nikola Zavišić, a galvnu ulogu tumači Marko Gvero. 

Sport:

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ u subotu, 9. februara sa početkom u 18 sati u hali Sportskog centra „Jezero“ dočekuju ekipu iz Novog Pazara. Kikinđani se trenutno nalaze na 6. mestu prevenstvene tabele, dok su Novopazarci trenutno treći. 

Vreme: 

Danas pretežno vedro i mirno bez vetra. Najviša dnevna temperatura u kikindi biće 7 stepeni. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!