Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 8. april

Danas je ponedeljak, 8. april

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 27 puta, 16 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 11 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku proteklog vikenda na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovane su tri saobraćajne nezgode, U Kikindi, Čoki i Kanjiži, u kojima je pričinjena materijalna šteta. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u utorak, 9. aprila u periodu od 9 do 13 sati bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Vojvode Putnika, od Branka Radičevića do Semlačke, i Teodora Ilića Češljara. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će od danas do ponedeljka, 15. aprila biti postavljeni u Banatskom Velikom Selu.

U gradskoj zoni, kontejneri će se još danas nalaziti u ulici Svetozara Miletića, od Save Tekelije do Oslobođenja. U utorak i sredu šest kontjnera biće postavljeno u ulici Đure Jakšića, od Oslobođenja do Save Tekelije.  

Takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“:

Osnovna škola ’’Vasa Stajić’’ iz Mokrina ekipni je pobednik gradskog takmičenja ’’Šta znaš o saobraćaju’’, koje je juče održano na Gradskom trgu 50. jubilarni put. Najbolji pojedinci u svojoj kategoriji bili su Gordana Ristić iz OŠ ’’Vasa Stajić’’, Dejan Kerkez iz OŠ ’’Vuk Karadžić’’, Neda Ibrajer takođe iz OŠ ’’Vasa Stajić’’, kao i učenik te mokrinske škole, Marko Kokot. Pored dioploma i medalje, najbolji učenici nagrađeni su biciklom.

Narodna biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je po drugi put nagradni konkurs za najbolji trejler za knjigu. Pravo učešća imaju mladi starosti do 20 godina, a konkurs je otvoren do 5. maja. 

Narodno pozorište:

Predstava „Mirandolina“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u utorak, 9. aprila sa početkom u 20 sati.

Kulturni centar:

Poetsko veče Biljane Đoković biće organizovano večeras u Kulturnom centru, sa početkom u 19 sati.

Kulturni centar Kikinda i ove godine na gradskom trgu organizuje manifestaciju „Pozdrav proleću“, u okviru koje će biti održana i tradicionalna trka beba „Naj kića“. Pravo učešća imaju bebe do 16 meseci, a prijavljivanje traje do utorka, 16. aprila. 

Prijavljivanje se vrši lično u Kulturnom centru, radnim danima od 10 do 15 sati, ili pozivom na: 422 544. 

Vreme:

Danas umereno do potpuno oblačno sa slabim istočnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 19 stepeni.

Pratite nas FB