Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 7. septembar

Danas je utorak, 7. septembar

 

Hitna služba: 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 28 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 17 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 11 građana.

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana na svet su došle dve bebe, devojčica i dečak. 

Policijska uprava Kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda, koja se dogodila u Senti i u kojoj je pričinejna materijalna šteta. Zabeležen je i jedan manji požar u Novom Kneževcu koji je brzo lokalizovan. 

Epidemiološka situacija:

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivna su 264 slučaja koronavvirusa. Od početka epidemije oboleleo je 6 428 Kikinđana. Zbog povećanog broja pregleda, radno vreme kovid ambulante u Mirkonaselju je produženo do 22 sata. Kad je u pitanju vakcinacija, obe doze primilo je više od 23 360 Kikinđana, samo prvu dozu oko 700, a treću više od 3 000. 

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC i Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine, kontejneri će  do četvrtka, 9. septembra biti na sledećim mestima u Iđošu: Ulica Žarka Zrenjanina (kod stadiona), Ulica Nikole Francuskog (kod mlina), ugao ulica Jovana Popovića i Koste Kljajića i Ulica Koste Kljajića (kod Draginog dućana). Još danas otpad će se prikupljati na ovim mestima u Sajanu: Košut Lajoša brojevi 10 i 136 i Đure Đakovića brojevi 38 i 106. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došla su 53 potencijalna davaoca, od kojih je 47 dalo krv, dok je šestoro odbijeno iz medicinskih razloga. Naredna akcija zakazana je za četvrtak, 23. septembar. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 13 sati bez struje će biti polovina Banatskog Velikog Sela, od centra prema Nakovu, a u sredu, 8. septembra, takođe od 8 do 13 sati električnu energiju neće imati celo selo Novi Kozarci.  

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u četvrtak, 9. septembra, u periodu od 8 do 13 sati, bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Mokrinu: Svetog Save, od početka do Dositeja Obradovića, Milana Kneževa, Dimitrija Tucovića, od Svetog Save do Ivana Milutinovića, Ivana Milutinovića, od Dimitrija Tucovića do Dositeja Obradovića, Jovana Jovanovića Zmaja, od Dimitrija Tucovića do Dositeja Obradovića, Dositeja Obradovića, od Svetog Save do Zlatne grede, Zlatna greda, Mihaila Pupina, Rade Vujina, Žarka Zrenjanina, 
Prvomajska, Beogradska, Železnički red, Nikole Tesle i Sonje Marinković. 

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u našem gradu, tokom proteklog vikenda venčalo se šest parova, pet u subotu i jedan u nedelju. Kako saznajemo, svoju ljubav brakom je krunisalo pet parova u Kikindi i jedan u Ruskom Selu. 

Rotari klub Kikinda raspisao Konkurs za studentske stipendije:

Kikindski Rotari klub otvorio je konkurs za dodelu stipendija za školsku 2021/22. godinu, studentima Univerziteta u Beogradu ili Novom Sadu, sa mestom prebivališta na teritoriji Кikinde. Uslovi su da je student upisao prvu godinu fakulteta i da je na budžetskom finansiranju, kao i to da je pokazao odličan uspeh u prethodnom školovanju ili odličan uspeh iz kompatibilnih predmeta.
Potrebno je dostaviti Molbu sa ličnim podacima, kraćom biografijom, mestom stanovanja, Uverenje o upisu na fakultet, naznaku mesta koje je kandidat zauzeo na rang listi i dokaz o prethodnom školovanju. Rotari klub Кikinda u skladu sa diskrecionim ovlašćenjima odabraće kandidate koji će dobijati mesečnu stipendiju. Molbe se dostavljaju (isključivo poštom) do 15. septembra 2021. godine na adresu: Rotari klub Кikinda, Ive Lole Ribara 39, 23300 Кikinda. Napomena: svu dokumentaciju dostavljati u fotokopijama.

Dani ludaje od 9. do 12. septembra: 

Manifestacija Dani ludaje biće održana 36. put u našem gradu, od četvrtka, 9. do nedelje, 12. septembra. U okviru muzičkog programa, u četvrtak će nastupiti primadona Jadranka Jovanović sa Horom „Atendite“, petak je rezervisa za rok, kada će koncerte održati grupe „Kerber“ i „Riblja čorba“, u subotu nastupa Svetlana Ražnatović, a poslednje koncertne večeri, u nedelju, Zvonko Bogdan. 

Fijakerijada u nedelju u Kikindi:

Konjički klub „Banat“ iz Kikinde u nedelju, 12. septembra, na bivšem pogonu III kompanije „Toza Marković“ organizuje 26. reviju paradnih zaprega. Početak je zakazan za 13 časova. Na smotri će moći da se vide sledeće discipline: jednopreg, dvopreg, dvopreg za mlada grla, četvoropreg, kategorija za decu, poni konji, radne zaprege i jahači, a biraće se i najlepši pastuv, kobila, amovi i fijaker. 

Sport:

Takmičari kikindskog Streličarskog kluba „Kentaur“ osvojili su tri zlatne i dve srebrne medalje na turinu u Temerinu. Najsjajnija odličja osvojili su seniorka Kristijana Kukić, kadetkinja Anja Mijuc i junior Željko Barbat, dok su se seniori Branislav Francuski i Tibor Horvat okitili srebrnim medaljama.

Porteklog vikenda bili su uspešni i takmičari Streličarskog udruženja „Apolo“, koji su na Državnom prvenstvu za mlađe kategorije i veterane u Beogradu, gde su osvojili dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Juniorka Sara Zamurović je vicešampionka Srbije u olimpik stilu, dok je Jožef Olah u stilu složeni luk osvojio bronzanu medalju. Kadet Đorđe Mišković je u olimpik stilu zauzeo četvrto mesto, dok je za prethodnu takmičarsku sezonu osvojio bronzani pehar. Danijel Mikan je za target discipline u stilu goli luk dobio diplome za prva mesta u kategoriji kadeta i pionira za prethodnu takmičarsku sezonu (2019/2020).

Vreme:

Pretežnho sunčano i toplo, sa temperaturom do 27 stepeni. 

Bioprognoza: 

Povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima i nervno labilnim osobama. Pažnja se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!