Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 7. septembar

Danas je subota, 7. septembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 34 puta, 26 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 18 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođena jedna devojčica.

Mamutfest u Narodnom muzeju:

Danas, drugog dana „Mamutfesta“, u Narodnom muzeju biće održane različite edukativne i zabavne radionice, u okviru kojih će sedam gostujućih muzeja predstaviti svoj pedagoški rad. Sa mališanima će se družiti i lokalni radioničari, Streličarsko udruženje „Apolo“, Dečje pozorište „Lane“ i „Kikativa“. Festival će biti zatvoren izvođenjem kratke edukativne predstave „Kulturociklin“. 

Bazeni otvoreni do 8. septembra:

Sezona kupanja na otvorenim bazenima Sportskog centra „Jezero“ trajaće do nedelje, 8. septembra.

Rekreativna biciklistička vožnja do Ruskog Sela 15. septembra:

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave u nedelju, 15. septembra organizuje rekreativnu biciklističku vožnju od Kikinde do Kulturno-umetničkog i obrazovnog centra „Torontal“ u Ruskom Selu. Prijavljivanje traje do petka, 13. septembra, na telefone: 410-157 ili 410-191, i putem  mejla: zastita@kikinda.org.rs. 

Izbor najlepše uređenog izloga u gradu:

U susret najvećoj manifestaciji u našem gradu, „Danima ludaje“, lokalna samouprava je raspisala konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Svi zainteresovani, koji svojom kreativnošću žele da ulepšaju naš grad, mogu da se prijave Marini Šamu, na broj telefona: 410-115, ili na mejl: marina.samu@kikinda.org.rs najkasnije do petka, 13. septembra. Komisija će pre početka manifestacije obići sve prijavljene izloge i izabrati najlepši. 

Kursna lista:

Dinar će u ponedeljak, 9. septembra, neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,59 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Odbojkaški klub ,,KI-0230″ u subotu, 14. septembra, treću godinu zaredom, na gradskom trgu organizuje Promociju sporta i fizičke aktivnosti ,,Dani odbojke“. Promocija će trajati od 10 do 12 časova, a podrazumeva niz aktivnosti sportskog, edukativnog i zabavnog karaktera, koje imaju cilj da promovišu sport kroz odbojku i podstaknu sugrađane na fizičku aktivnost. 

U okviru 4. kola Vojvođanske lige „Istok“ kozaračka „Sloboda“ danas dočekuje „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja, dok će „Kikinda 1909“ u Srpskoj Crnji igrati protiv „Budućnosti“. ŽAK u nedelju, 8. septembra igra na svom stadionu protiv „Borca“ iz Starčeva. Velikoselska „Kozara“ će, nakon dva vezana poraza u Srpskoj ligi, danas pokušati da ostvari pobedu u Novim Banovcima, protiv ekipe „Omladinca“. Sve utakmice počinju u 16:30. 

Vreme:
 
Danas umereno oblačno i toplo, sa mogućom kišom u popodnevnim i večernjim satima. Najviša temperatura u Kikindi biće 29 stepeni. 
 
 
Bioprognoza:
 
Očekivane biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovolјan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i respiratornim tegobama. Kod meteoropata mogući su glavobolјa, pospanost i bolovi u mišićima. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!