Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 7. maj

Danas je utorak, 7. maj

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 27 puta, 18 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 9 pregleda. 

Isplata socijalnih davanja:

Vojne i poljoprivredne penzije biće isplaćene danas, 7. maja, dok će prvi deo penzija za april korisnicima PIO fonda biti isplaćen u petak, 10. maja. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8:30 do 13:30 sati bez struje će ostati ceo Bašaid i cela Banatska Topola. 

Obeležen Dan sećanja na kikindske internirce:

Na spomenik kikindskim internircima u Parku prijateljstva ‘’Narvik’’, predstavnici Gradske uprave, SUBNOR-a i drugih boračkih organizacija, položili su juče vence u znak sećanja na dan kada je četrdeset šestoro Kikinđana 1942. godine odvedeno u logore smrti na severu Norveške.

Besplatan izlet za penzionere:

Gradska uprava Kikinda u sredu, 15. maja organizuje izlet na Palić, za penzionere sa teritorije našeg grada. Prijavljivanje traje do ponedeljka, 13. maja. Prijave mogu podnositi stariji sugrađani koji imaju prebivalište ili boravište na teritoriji Grada Kikinde. Za prijavu su potrebni: fotokopija vežeće lične karte podnosioca prijave i dokaz da je podnosilac prijave korisnik starosne, porodične ili invalidske penzije. Lice koje nema stečeni status penzionera (nikada nije bilo u radnom odnosu), ali ima navršenih 60 godina života na dan podnošenja prijave, potrebno je da sa sobom ponese fotokopiju važeće lične karte. Кompletna dokumentacija se predaje u Sekretarijatu za društvene delatnosti Gradske uprave, u kancelariji broj 17. Sve dodatne informacije i objašnjenja mogu se dobiti na telefon 0230/410-109, radnim danima u periodu od 8 do 14 časova. O prijavama će se odlučivati po prioritetu datuma podnošenja, do popune mesta. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u četvrtak, 9. maja organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 9 do 13 časova. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će do 24. maja biti postavljeni u Bašaidu. 

U gradskoj zoni, danas i u sredu, 8. maja kontejneri će se nalaziti u Ulici Miloša Ostojina.

Obeležavanje 74. godišnjice pobede nad fašizmom 9. maja u Kikindi:

Kikinda će u četvrtak, 9. maja biti jedan od gradova u Srbiji u kojima će, povodom obeležavanja Dana pobede, biti održana akcija „Besmrtni puk“. Učesnici u ovom događaju će prošetati utvrđenom trasom, noseći portrete svojih bližnjih koji su dali svoje živote u ratovima od 1912. do 1999. godine, uz polaganje venaca na mestima gde su spomenici onima koji su poginuli za slobodu. Okupljanje učesnika kod spomen obeležja „Tuga“, zakazano je za 11 sati. 

Organizacioni odbor „Besmrtnog puka“ poziva sugrađane koji žele da učestvuju u ovoj antifašističkoj i patriotskoj akciji da dostave fotografije svojih predaka, učesnika svih ratova od 1912-1999. godine Savezu potomaka ratnika Srbije 1912-1920. godine, na adresu Trg srpskih dobrovoljaca 10 (pored Gradske kuće).

Fotografije koje će biti skenirane i vraćene, a mogu se dostaviti radnim danima od 10 do 14 časova. Građani koji nemaju uramljene fotografije, u Udruženju mogu dobiti nosače za slike.
Sve bliže informacije mogu se dobiti na broj telefona 061/221–6781.

Narodno pozorište:

Predstava „Ne mogu da platim i neću da platim“, rađena po tekstu italijanskog nobelovca Darija Foa, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta večeras, sa početkom u 20 sati.

Kursna lista:

Dinar danas miruje prema evru, i zvanični srednji kurs iznosi 117,97 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Rukometašice ŽORK “Kikinda’,’ tri kola pre kraja prvenstva, osvojile su šampionsku titulu Prve lige – Sever, nakon 19 uzastopnih pobeda. Kikinđanke su proteklog vikenda u hali Sportskog centra “Jezero“ savladale ekipu “Temerina“ sa ubedljivih 27:16 i tako potvrdile svoje učešće u Super B ligi od sledeće sezone.

Takmičari kikindskog Streličarskog kluba „Kentaur“ nastupili su u nedelju na revijalnom turniru u Bečeju, gde su u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji osvojili tri zlatne i jednu srebrnu medalju. Takođe, Tibor Horvat i Kristjana Kukić su kao deo mešovite ekipe, zajedno sa streličarima iz Subotice i Bečeja, osvojili prvo mesto. Zltane medalje osvojili su: Krstijana Kukić, u stilu goli luk, Branislav Francuski u stilu instinktivni luk i Tibor Horvat, u stilu konjički luk. Srebrnom medaljom okitio se Branko Bokić, u stilu instinktivni luk.

Vreme:

Danas oblačno i suvo, sa umerenim do jakim severozapadnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 15 stepeni.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!