Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 7. jul

Danas je subota, 7. jul

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Ivanjdan, rođenje svetog Jovana Preteče i krstitelja Isusa Hrista.

Veruje se i da voda na današnji dan dobija posebnu moć, pa se svi kupaju u rekama, potocima, jezerima. Bilje i trave imaju pojačana lekovita svojstva. Zato se bere lekovito bilje i pletu venci, koje se čuva u kući kao lek protiv raznih bolesti.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 42 puta, od čega je 19 intervencije bilo na poziv pacijenata u gradu , 7 pregleda obavljeno je u selima naše opštine, dok je u ambulanti obavljeno 16 pregleda.

Isključenje struje:

U vremenskom periodu između 9 i 12 časova bez električne energije ostaće korisnici u Novim Kozarcima u sledećim ulicama: Branka Ćopića od Kralja Petra I prema ul. Beogradska,
stanovnici u ulici Beogradska, Vojvođajnska i Bosanska.

JP „Kikinda“ :

Zbog predstojećih radova na rekonstrukciji pijace u centru grada, od ponedeLjka, 09. jula blagajna JP „Kikinda“ koja se nalazi u pijačnoj upravi, na adresi Branka Radičevića broj 8, seli se u prostorije FCC Kikinda d.o.o na adresi Generala Drapšina broj 20.

Plesna radionica za decu u KCK:

Kulturni centar Kikinda organizuje plesnu radionicu pod nazivom „Ludi letnji ples“, namenjenu deci uzrasta između 8 i 15 godina. Prijavljivanje traje do subote, 14. jula.

Radionciu će voditi Tijana Levnaić, a telefonm za prijavljivanje i informacije je: 065/ 20 56 450

Otvoren 37. po redu Internacionalni simpozijum skulpture u terakoti:

Sinoć je na gradskom trgu ispred galerije „Terra“, izložbom radova nastalih na prošlogodišnjem sazivu vajara, otvoren 37. po redu Internacionalni simpozijum skulpture u terakoti. Na ovogodišnjem simpozijumu učestvuju akademski vajari iz Japana, Italije, Ukrajine i Srbije. Ovogodišnji simpozijum otvorila je Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama koja je istakla da Pokrajinska vlada neizostavno podržava ovaj važan i jedinstven umetnički događaj.

Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi Kikinda

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Odeljenje za stručno obrazovanje i obuku u saradnji sa policijskim upravama organizovalo je Dan otvorenih vrata, tako da je u Policijskoj upravi Kikinda danas bila prilika svima koju su zainteresovani da posao potraže u MUP-u da se bolje upoznaju sa celokupnom procedurom koja ih čeka. Policijska uprava u Kikindi otvorila je konkurs za 15 radnih mesta.

Obuka traje 53 nedelje, a postupak izbora kandidata sastoji se iz tri dela: opšteg lekarskog pregleda, kvalifikacionog ispita i specijalističkog lekarskog pregleda. Kvalifikacioni ispit sastoji se iz četiri dela: provere jezičke kulture i pravopisa srpskog jezika, psiho testiranja, provere fizičkih sposobnosti i intervjua sa kandidatom.

Sve informacije mogu da se pronađu na internet sajtu ili u Policijskoj upravi u Kikindi, a tamo može da se preuzme i formular za prijavu na konkurs.

Vreme:

U Srbiji će biti pretežno oblačno i svežije s kišom.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!