Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 7. jul

Danas je utorak, 7. jul 

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Ivanjdan, praznik kojim se obeležava rođenje svetog Jovana Krstitelja. U crkvenom kalendaru upisan je crvenim slovom.

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 37 puta. Na poziv pacijanata bilo je 27  intervencija, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 10 građana.

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu, u toku jučerašnjeg dana, na svet su došli devojčica i dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane su četiri saobraćajne nezgode, tri na području Kikinde i jedna u Čoki. U pomenutim nezgodama jedno lice je teže povređeno, a jedno je zadobilo lake telesne povrede.

Koronavirus u Kikindi:

Prema poslednjim podacima kikidnskog Zavoda za javno zdravlje u Severnobanatskom okrugu registrovano je 16 novoobolelih od koronavirusa, od kojih je 13 u našem gradu i po jedan u Kanjiži, Čoki i Molu. U samoizolaciji je pedeset troje naših sugrađana. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 9 do 11 sati bez struje će ostati Trg srpskih dobrovljaca broj 20, a od 10 do 12 Ulica Jovana Jovanovića Zmaja, od Vuka Karadžića do Iva Lole Ribara, a u sredu, 8. jula, od 8 do 12 sati struju neće imati sledeće ulice u Kikindi: Albertova, od Žarka Gavranova do Đure Oličkova, Kumanovska, od Žarka Gavranova do Đure Oličkova, Kraljevića Marka, od Žarka Gavranova do Đure Oličkova, neparna strana Albertove, od Đure Oličkova do polovine ulice prema Ulici Stevana Lakaija Gige, Đure Oličkova, Kraljevića Marka, od Kiš Mihalja do Žarka Gavranova, Albertova, od Stevana Lakaija Gige do Đure Oličkova, Stevana Lakaija Gige, Kumanovska, od Đure Oličkova do Kiš Mihalja, Kiš Mihalja, Kraljevića Marka, od Kiš Mihalja do Miloša Crnjanskog, Kumanovska, od Kiš Mihalja do Stevana Lakaija Gige, Kumanovska, od Kiš Mihalja do Veljka Petrovića, Albertova, od Miloša Crnjanskog do Žarka Gavranova, Miloša Crnjanskog i Kraljevića Marka, od Miloša Crnjanskog do Žarka Gavranova. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će zbog radova na sanaciji toplovodne mreže do 31. jula za saobraćaj biti zatvoren deo Ulice Vuka Karadžića, od Braće Tatića do Svetosavske. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 17 sati. 

Testiranje na koronavirus na lični zahtev i u Kikindi:

Kikinđani koji žele da se testiraju na koronavirus mogu to da učine na Odeljenju mikrobiologije Zavoda za javno zdravlje, koje se nalazi u Opštoj bolnici. Pre testiranja neophodno je uplatiti iznos od 6.000 dinara na žiro račun koji se može pronaći na sajtu Ministarstva zdravlja i na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Nakon toga, građani sa priznanicom, kao dokazom uplate, dolaze na testiranje, koje se obavlja jednostavno, uzimanjem brisa iz nosa i grla, radnim danima od 7 do 15 sati. Rezultati se dobijaju u roku od 48 sati. Pravo na besplatno testiranje imaju građani sa simptomima koronavirusa, kao i studenti i maloletna lica koji putuju u zemlje koje zahtevaju negativan PCR test. 

Dečji i Školski dispanzer:

Dečji i Školski dispanzer rade od 7 do 20 časova, a pregledi se zakazuju kod izabranih lekara. Kovid ambulanta, koja će primati pacijente sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem biće u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radiće svakog dana (i vikendom) od 7 do 18 sati. Broj telefona na koji roditelji mogu da se jave je: 316 218. 

Gerontološki centar: 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, posete Gerontološkom centru su ponovo zabranjene. 

Kompanija FCC:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, još danas i sutra kontejneri će se nalaziti na uglovima sledećih ulica u Bašaidu: Žarka Zrenjanina i Svetozara Miletića, Žarka Zrenjanina i Zmaj Jovine, Branislava Nušića i Svetozara Miletića i Branislava Nušića i Zmaj Jovine, a od srede do petka: Branislava Nušića i Nikole Tesle, Branislava Nušiča i Raše Lazarevića, Žarka Zrenjanina i Nikole Tesle i Žarka Zrenjanina i Raše Lazarevića. 

U gradskoj zoni, danas i sutra 5 kontejnera nalaziće se u Ulici Vojvode Mišića, a jedan u Srbobranskoj, na uglu sa Moravskom. Od srede do petka 2 kontejnera biće postavljena u Srbobranskoj ulici, od Vojina Zirojevića do Omladinske, a 4 u Ulici Ivana Jakšića. Telefon za informacije: 0800/ 111 666. 

Otvaranje Simpozijuma „Tera“:

Izložbom skulptura nastalih na prošlogodišnjem sazivu večeras sa početkom u 19 sati, na Trgu ispred Galerije „Tera“, biće zvanično otvoren 39. po redu Internacionalni simpozijum vajara. Do kraja jula u našem gradu skulpture velikog formata u terakoti stvaraće šestoro umetnika iz Srbije, Hrvatske, Rumunije i Sjedinjenih Američkih Država. Muzički i poetski program u okviru ovogodišnjeg Simpozijuma otkazani su zbog epidemije. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ večeras će biti prikazan španski kriminaslitički triler iz 2017. godine „Nevidljivi svedok“. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Narodni muzej:

Narodni muzej od danas do kraja avgusta organizuje program „Kikinda od A do Š“ namenjen školarcima i porodicama sa decom. Ovogodišnji program se razlikuje od prethodnih kampova po tome što nema dužeg zadržavanja većeg broja dece u isto vreme u Muzeju. Zainteresovani mogu od utorka do subote, u periodu od 10 do 18 sati, da u Muzeju preuzmu edukativni radni list za istraživanje našeg grada. Sve informacije o letnjem programu možete dobiti slanjem poruke na Fejsbuk stranici Muzeja ili na broj: 421-239.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara je danas 117,5660 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Vreme:

Danas svežije sa kišom, maksimalno 22 stepena.

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod večine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Poremećaji sna i razdražlјivost su mogući kod osetlјivih osoba. Maksimalna koncentracija se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!