Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 7. februar

Danas je petak, 7. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 39 puta, 25 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 14 pregleda.   

Policijska uprava Kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana zabeležena je jedna saobraćajna nezgoda u Senti, sa pričinjenom materijalnom štetom.

Zabrana poseta u Bolnici u Kikindi:

Opšta bolnica u Kikindi obaveštava građane da su zabranjene posete pacijentima, zbog sprečavanja širenja virusa gripa. Zabrana poseta je na snazi do daljeg.

Isključenje struje u Nakovu:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas od 9 do 11 sati, bez struje ostaće Ulica Sime Bajića u Nakovu, od Zdravka Čelara do Mladena Stojanovića.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni krst Kikinda u ponedeljak, 10. ferbuara organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daruju u prostorijama Crvenog krsta, od 9 do 13 sati. 

Uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena u periodu od 1992. do 2001, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju može se izvršiti u nadležnom Centru Ministartsva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, nakasnije do 28. februara 2020. godine. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana, u periodu od 9 do 13 časova. 

Narodno pozorište:

Mjuzikl „Kauboji“ biće izveden na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u subotu, 8. februara sa početkom u 20 časova. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 9. ferbuara biće predstava za decu i odrasle „Tri praseta“. Početak je u 17 sati. 

Gusanijada u Mokrinu:

Polufinalna nadmetanja 34. po redu Svetskog prvenstva u borbi guskova biće održana u nedelju, 9. februara u Mokrinu. Početak je u 10 časova. 

Narodni muzej:

Narodni muzej u Kikindi od ponedeljka, 10. do petka, 14. februara organizuje Festival etnološkog filma. Za školske grupe, projekcije će biti organizovane između 8 i 17 sati, dok će za građanstvo biti od 17 časova. Telefon za informacije i zakazivanje učeničkih grupa: 421-239.

Poklon koncert za Dan zaljubljenih:

Poznati pevač pop muzike Nenad Knežević Knez nastupiće u petak, 14. februara u sali Narodnog pozorišta u Kikindi. Početak je u 20 časova, ulaz je slobodan. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima za Dan zaljubljenih. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju, do kraja februara. Časovi su besplatni za članove Biblioteke. 

Sport:

U okviru 16. kola Arkus lige Srbije, rukometaši „Kikinde Grindeks“ u subotu, 8. februara, od 19 sati, igraju u Subotici protiv „Spartak Vojputa“. „Kikinda Grindkes“ trenutno zauzima 6. mesto prvenstvene tabele, sa 15 osvojenih bodova. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5986 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas promenljivo oblačno, bez padavina. Maksimalna temperatura 6 stepeni.

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija uticaće relativno nepovolјno na većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Kod osetlјivih osoba mogu se javiti glavobolјa, pospanost i neraspoloženje. Povećana pažnja je neophodna svim učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!