Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 7. februar

Danas je četvrtak, 7. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su puta 33, 21 intervencija bila je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti pomož zatražilo 12 pacijenata.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode, na području Kikinde. U pomenutim nezgodama nije bilo povređenih. 

Radosne vesti iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođene su četiri bebe, tri devojčice i dečak. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine danas oragnizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 9 do 12 časova. 

Zabranjene posete u Bolnici:

Opšta bolnica u Kikindi obaveštava građane da su posete pacijentima zabranjene do daljeg, zbog sprečavanja širenja virusa gripa. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas će u periodu od 9 do 12 časova bez struje ostati celo gazdinstvo IPP Banat. 

Usvojen nov Statut grada: 

Juče je u Gardskoj kući održana 19. sednica Skupštine grada, na kojoj je jedina tačka dnevnog reda bilo donošenje Statuta grada. Najznačajnije promene u odnosu na dosadašnji Statut Kikinde odnose se na simbole grada, praznik grada, broj članova Gradskog veća, nove oblike učešća građana u raspravama i donošenju odluka, i ponovo uvođenje saveta mesnih zajednica. Kao Dan grada obeležavaće se 28. decembar, dan kada je 1892. godine Kikinda prvi put postala grad. 

Studenti potpisali ugovore o stipendiranju: 

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov juče je u svečanoj sali Gradske kuće uručio ugovore o stipendiranju studentima koji su ispunili uslove javnog konkursa. Ove godine će 68 studenata primati mesečni iznos od 8.500.  dinara. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Roman „Podeljeni grad“ autora Nemanje Starovića biće predstavljen večeras u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“, sa početkom u 19 časova. O knjizi će osim autora govoriti i Saša Adamović i Ognjen Karanović. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je konkurs za dodelu književne nagrade „Đura Đukanov“. Nagrada se dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rok za dostavljanje rukopisa je 31. maj 2019. godine. 

Poziv za mlade za dugoročno volontiranje u Crvenom krstu u Portugaliji:

Omladinski centar Vega poziva mlade između 17 i 30 godina koji su zainteresovani da učestvuju na internacionalnom Erazmus+ volontiranju u Crvenom krstu u Portugaliji. Projekat traje 11 meseci, od aprila 2019. do marta 2020. godine, a rok za prijavu je 10 februar. Više informacija možete dobiti i u Kancelariji za mlade, koja se nalazi u Kulturnom centru.  

Vreme:

Danas malo do umereno oblačno i mirno bez vetra. Najviša dnevna temperatura u Kikindi biće 5 stepeni. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!