Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 7. decembar

Danas je subota, 7. decembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 27 puta, 20 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 7 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni dečak i dve devojčice.

Raspisan Konkurs za Godišnju nagradu i gradska priznanja: 

Komisija za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja raspisala je Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu najvišeg priznanja i nagrada za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, za 2019. godinu. Predloge za dodelu nagrada i javnih priznanja Grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije našeg grada. Predlozi za nagrađivanje sa dokumentacijom dostavljaju se Gradskoj upravi, najkasnije do 16. decembra, na adresu: Gradska uprava, kancelarija broj 81, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda (sa naznakom: Za nagrade Grada Kikinde). 

JP „Kikinda“:

JP „Kikinda“ podseća potrošače da na vreme zaštite svoje vodomere i vodomerna skloništa. Izolacija je naročito neophodna ako je vodomer postavljen plitko ili u podrumskim prostorijama bez prozora. Da bi se vodomeri i unutrašnje instalacije sačuvali tokom niskih temperatura, važno je da budu izolovani na adekvatan način. Potrebno ih je utopliti postavljanjem nekog termoizolacionog materijala preko njega (slama, stiropor ili staklena vuna). Zavijanje vodomera krpama ne predstavlja dovoljnu zaštitu kada su niske temperature, a građani posebnu pažnju treba da obrate na to da li je staklo na ovom uređaju razbijeno.

Narodni muzej:

Kao prateći program izložbe „Post ciklus“, autorke Maje Rakočević Cvijanov, danas u galeriji Narodnog muzeja biće održan čas joge, koji će voditi instruktorka Lidija Miljević. Početak je u 18 časova. 

Kulturni centar:

Dr Svetlana Goga Kostić, sertifikovani trener rekonektivnog isceljivanja i vodič kroz antistres mentalne treninge, održaće predavanje i radionicu u Kulturnom centru danas, od 16 do 20 sati. 

Narodno pozorište:

Predstava „Gospodin Mokinpot“, zrenjaninskog pozorišta „Toša Jovanović“, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras, sa početkom u 20 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 8. decembra biće predstava „Dobra Nova godina“, koja će biti izvedena u terminima od 17 i 19 časova. 

Sport:

Juniorska ekipa Kluba malog fudbala „Kikinda“ danas u hali SC „Jezero“ igra svoju prvu zvaničnu utakmicu u prvenstvu. Protivnik će im biti KMF „Tisa“ iz Novog Bečeja, a početak utakmice je u 12 sati. KMF „Kikinda“ poziva sugrađane da u subotu dođu u što većem broju, i podrže mlade fudbalere. 

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ večeras u hali SC „Jezero“ dočekuju ekipu „Rudara“ iz Kostolca. Početak utakmice je u 18 sati. 

Kursna lista:

Dinar će u ponedeljak, 9. decembra, neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,55 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas pretežno sunčano, sa temperaturom iznad proseka za ovo doba godine. U Kikindi maksimalno 13 stepeni. 

Bioprognoza:

Srčani bolesnici i astmatičari mogu osećati izvesne tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova, neraspoloženja i glavobolјe. Preporučuje se pojačana pažnja u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!