Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 7. avgust

Danas je petak, 7. avgust

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas praznuju Uspenje Svete Ane, majke Presvete Bogorodice.

Hitna služba:

Ekipa hitne pomoći iz Kikinde u toku jučerašnjeg dana pružila je pomoć 28 puta. Šest pregleda obavljeno je u gradu, 13 pacijenata je pomoć zatrazilo iz okolnih sela, dok je u ambuilanti pružena pomoć 9 puta.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana, registrovane su dve saobraćajne nezgode u Kanjiži, u kojima je pričinjena materijalna šteta.

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će do 3. septembra deo raskrsnice ulica Jovana Jovanovića Zmaja i Miloša Velikog biti zatvoren za saobraćaj, zbog radova na sanaciji toplovodne mreže. 

Akcija davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi u Crvenom krstu došlo je 47 potenicjalnih davalaca, od kojih je 39 dalo dragocenu tečnost. U ponedeljak, 10. avgusta, u periodu između 8:30 i 13 sati, biće održana naredna, vanredna akcija. 

Javni poziv za dodelu pomoći izbeglicama na teritoriji Kikinde:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima na teritoriji grada Kikinde, raspisala je  Javni poziv, za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica, kroz nabavku građevinskog materijala za adaptaciju ili popravku seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Kikinde. Obrazac prijave i objedinjene izjave, kao i sve dodatne informacije, mogu se dobiti u prostorijama Povereništva za izbeglice u Gradskoj upravi kancelarija broj 11, na sajtu grada Kikinde, kao i pozivom na broj telefona 0230/410-164. Poziv je otvoren do 13. avgusta. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 19 sati. 

Kovid ambulanta za decu:

Kovid ambulanta, koja prima školsku i mlađu decu sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem nalazi se u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radi svakog dana od 7 do 18 sati. Svi ostali pacijenti javljaju se u Dispanzeru u Ulici Kralja Petra I ili u ambulanti kod Vrtića „Kolibri“. 

Gerontološki centar: 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, posete Gerontološkom centru su ponovo zabranjene. 

Kompanija FCC:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će od danas do ponedeljka biti na sledećim lokacijama u Sajanu: Ulica Velika brojevi 88 i 118 i Ulica Petefi Šandora 18 i 86, a od ponedeljka do srede: Ulica Košut Lajoša brojevi 10 i 113 i Ulica Đure Đakovića 38 i 106.

U gradskoj zoni, od danas do ponedeljka 2 kontejnera biće u Ulici Branka Radičevića, a po jedan u Branka Vujina, Barskoj, Živice Dokića i Vojvode Putnika (kod Gimnazije), a od ponedeljka do srede: 2 kontejnera nalaziće se u Masarikovoj ulici, a četiri u Hajduk Veljkovoj. 

Narodni muzej:

Narodni muzej do kraja avgusta organizuje program „Kikinda od A do Š“ namenjen školarcima i porodicama sa decom. Ovogodišnji program se razlikuje od prethodnih kampova po tome što nema dužeg zadržavanja većeg broja dece u isto vreme u Muzeju. Zainteresovani mogu od utorka do subote, u periodu od 10 do 18 sati, da u Muzeju preuzmu edukativni radni list za istraživanje našeg grada. Sve informacije o letnjem programu možete dobiti slanjem poruke na Fejsbuk stranici Muzeja ili na broj: 421-239.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara iznosi 117,58 dinara za jedan evro, objavila je danas Narodna banka Srbije.

Vreme:

Sunčano i toplo, maksimalno 31 stepen.

Bioprognoza:

Zadržava se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe i umora. Preporučuje se boravak na otvorenom, uz adekvatno odevanje i umerenu fizičku aktivnost.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!