Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 7. april

Danas je sreda, 7. april

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Blagovesti, praznik posvećen susretu device Marije i arhangela Gavrila, koji joj je saopštio da će roditi spasitelja ljudskog roda, Isusa Hrista. Ovo je jedan od dvanaest najvećih hrišćanskih praznika, koji se slavi uvek tačno 9 meseci pre Božića. U crkvenom kalendaru obeležen je crvenim slovom. 

 

Radosne vesti:

U Kikindi juče na svet su došle tri bebe (dva dečaka i jedna devojčica)

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 25 pregleda, dok je građana 10 pomoć zatražilo u ambulanti. 

Epidemiološka situacija u Kikindi:  

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivna su 863 slučaja koronavirusa. 

Danas počinje imunizacija u svih devet sela na teritoriji našeg grada, vakcinama Sinofarm i Astra Zeneka. Informacije o vakcinaciji meštani mogu dobiti u svojim mesnim zajednicama. 

Zbog povećanog broja pregleda i rasta broja novozaraženih koronavirusom, ponovo radi kovid ambulanta u Mikronaselju, pored Pošte, od ponedeljka do petka, od 7 do 20 sati. Druga kovid ambulanta, u Svetosavskoj ulici 53, radi svakog dana, i vikendom, 7 do 20 časova. U obe ambulante obavljaće se i prvi i kontrolni pregledi. U Dečjem dispanzeru u crvenoj zoni se primaju pacijenti sa simptomima koronavirusa, dok je zelena zona za pacijente bez temperature. 

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave u Kikindi, u toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Senti.

Javno preduzeće „Kikinda“:

Javno preduzeće „Kikinda“ do 5. maja sprovodi ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama vodovoda i kanalizacije. Pozivaju se potrošači da učešćem u ispitivanju doprinesu poboljšanju kvaliteta usluga. Onlajn upitnici mogu se popuniti na sajtu preduzeća ili sajtu grada, a mogu se popuniti i na uplatnim mestima preduzeća. Na taj način, korisnici usluga će pomoći JP „Kikinda“ da budu još bolji u pružanju usluga. 

Crveni krst Kikinda:

Povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja danas od 9 do 10:30 sati, Crveni krst i Dom zdravlja organizuju akciju kontrole zdravlja. Svi građani koji to žele, moći će u prostorijama Crvenog krsta da provere nivo krvnog pritiska i šećera u krvi. 

Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovom mesecu biće održana u četvrtak, 8. aprila u Crvenom krstu, od 8:30 do 13 sati. 

Centar za socijalni rad:

Centar za socijalni rad Kikinda obaveštava građane da će do 31. maja ove godine, u saradnji sa Udruženjem građana „Centar društvenih aktivnosti ROD“ i uz podršku loaklne samouprave, pružati besplatnu uslugu posredovanja odnosno medijacije. Uslugu mirnog rešavanja porodičnih sporova u prostorijama Centra za socijlani rad (Semlačka broj 10) sprovodiće stručnjaci koji su završili osnovnu obuku za posrednike/medijatore kao i specijalizovnu obuku za medijatore u rešavanju porodičnih sporova i upisani su u registar posrednika u Ministarstvu pravde.

Besplatne onlajn pripreme za malu maturu:

Kikindska Kancelarija za mlade i ove godine organizuje besplatnu pripremnu nastavu za osnovce, iz matematike, fizike i hemije. Zbog trenutne epidemiološke situacije pripremna nastava će se realizovati onlajn, preko Google Meet-a, sa kojim su učenici već upoznati i znaju da ga koriste. Svi zainteresovani učenici 8. razreda mogu se prijaviti u školi kod razrednog starešine, ostavljajući sledeće podatke: ime, prezime, broj telefona, e-mail adresu i predmet za koji se prijavljuju. Ili se možete i direktno prijaviti na e-mail: kancelarijazamlade@kikinda.org.rs

Otvoren konkurs za prvu knjigu mladih autora:

Grad Kikinda i Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa raspisali su 12. konkurs za prvu knjigu mladih autora. Konurs je otvoren do 1. juna i raspisan je u trima kategorijama: za prvu knjigu autora iz Kikinde, za knjigu autora sa teritorije Srbije i za autore iz dijaspore.

Suvača ponovo otvorena:

Kikindska Suvača, jedini sačuvani mlin na konjski pogon u Srbiji, ponovo je otvorena za posetioce, i to od od utorka do subote, u periodu između 10 i 16 časova. 

Vreme:

Malo do umereno oblačno sa pojačanim vetrom. Temperatura do 8 stepeni. 

Bioprognoza: 

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalјe savetuje osobama sa cerebrovaskularnim tegobama i nervnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu promenlјivog raspoloženja i glavobolјe.Savetuje se slojevito odevanje, kao i oprez u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!