Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 6. septembar

Danas je petak, 6. septembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 27 puta, 18 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 9 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni devojčica i dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Kikindi u kojoj je pričinjena materijalna šteta.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi, koju su organizovali Crveni krst Kikinda i zavod za transfuziju krvi Vojvodine, došlo je 59 potencijalnih davalaca. Dragocenu tečnost darovalo je njih 50, dok devetoro to nije moglo iz medicinskjih razloga. Naredna akcija biće održana u prostorijama Crvenog krsta u ponedeljak, 16. septembra. 

Mamutfest u petak i subotu:

Tradicionalna muzejska manifestacija za decu i celu porodicu „Mamutfest“, biće otvorena danas u 10 časova, radionicama za predškolce. U 11 sati biće otvorene izložbe „Ilustracije“ i „Skockani“, a od 17 časova sedmaci sa teritorije našeg grada pokazaće znanje u „Kvizu iz doba jure“. U subotu će biti održane različite edukativne i zabavne radionice, u okviru kojih će sedam gostujućih muzeja predstaviti svoj pedagoški rad. 

Bazeni otvoreni do 8. septembra:

Sezona kupanja na otvorenim bazenima Sportskog centra „Jezero“ trajaće do nedelje, 8. septembra.

Rekreativna biciklistička vožnja do Ruskog Sela 15. septembra:

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave u nedelju, 15. septembra organizuje rekreativnu biciklističku vožnju od Kikinde do Kulturno-umetničkog i obrazovnog centra „Torontal“ u Ruskom Selu. Prijavljivanje traje do petka, 13. septembra, na telefone: 410-157 ili 410-191, i putem  mejla: zastita@kikinda.org.rs. 

Izbor najlepše uređenog izloga u gradu:

U susret najvećoj manifestaciji u našem gradu, „Danima ludaje“, lokalna samouprava je raspisala konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Svi zainteresovani, koji svojom kreativnošću žele da ulepšaju naš grad, mogu da se prijave Marini Šamu, na broj telefona: 410-115, ili na mejl: marina.samu@kikinda.org.rs najkasnije do petka, 13. septembra. Komisija će pre početka manifestacije obići sve prijavljene izloge i izabrati najlepši. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,57 dinara za jedan evro, što je najveća vrednost dinara prema evropskoj valuti od početka godine, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Odbojkaški klub ,,KI-0230″ u subotu, 7. septembra, treću godinu zaredom, na gradskom trgu organizuje Promociju sporta i fizičke aktivnosti ,,Dani odbojke“. Promocija će trajati od 10 do 12 časova, a podrazumeva niz aktivnosti sportskog, edukativnog i zabavnog karaktera, koje imaju cilj da promovišu sport kroz odbojku i podstaknu sugrađane na fizičku aktivnost. 

U okviru 4. kola Vojvođanske lige „Istok“ u subotu, 7. septembra kozaračka „Sloboda“ dočekuje „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja, dok će „Kikinda 1909“ u Srpskoj Crnji igrati protiv „Budućnosti“. ŽAK u nedelju, 8. septembra igra na svom stadionu protiv „Borca“ iz Starčeva. Velikoselska „Kozara“ će, nakon dva vezana poraza u Srpskoj ligi, pokušati da ostvari pobedu u Novim Banovcima, protiv ekipe „Omladinca“. Sve utakmice počinju u 16:30. 

Vreme:
 
Danas sunčano i toplo, maksimalno 27 stepeni u Kikindi.
 
Bioprognoza:
 
Biometeorološka situacija uticaće nepovolјno na osobe sa srčanim problemima i reumatičare. Meteoropatske reakcije mogu se javiti u formi slabije koncentracije i pospanosti. Preporučuje se izuzetna opreznost u saobraćaju.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!