Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 6. mart

Danas je sreda, 6. mart

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su puta 38, 21 intervencija bila je na poziv pacijenata u gradu, 5 u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su dvesaobraćajne nezgode, u Kanjiži i Adi. U pomenutim nezgodama jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Registrovana su i tri požara, dva u Kikindi i jedan u Kanjiži. Policijska uprava još jednom apeluje na građane da ne pale biljne ostatke. 

Radosne vesti:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođene su dve devojčice. 

Isplata socijalnih davanja:

Prvi deo penzija za februar korisnicima PIO fonda biće isplaćen u subotu, 9. marta. 

Dobrovoljno davanje krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine danas u periodu od 9 do 12 časova oragnizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, na adresi Nemanjina broj 4. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

Kompanija FCC obaveštava korisnike da će kontejneri za prikupljanje kabastog otpada postavljeni u Iđošu do ponedeljka, 11. marta.

Dobrovoljno služenje vojnog roka i kurs za rezervne oficire: 

Centar Ministarstva odbrane Kikinda obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola da je u toku javni konkus za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije. Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike srbije starosti između 19 i 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Prijava za dobrovoljno služenje vojnog roka popunjava se u centru Ministarstva odbrane u Kikindi koji se nalazi na adresi Kralja Petra I broj 37. Pored prijave kandidat prilaže kopiju diplome o završenoj školi, biografiju i izvod iz zdravstvenog kartona. Više informacija, kao i kompletan tekst konkursa možete pronaći na stranici Ministarstva odbrane, ili možete pozvati centar u Kikindi 0230/ 442 246.

Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja izbeglica:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Kikinde obaveštava da je Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica koje su bile korisnici programa kupovine seoske kuće sa okućnicom iz sredstava budžeta Republike Srbije i AP Vojvodine u vidu građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Кikinde objavljen na oglasnim tablama Gradske uprave i seoskih mesnih zajednica, oglasnoj tabli Komesarijata za izbeglice i migracije i na internet stranici grada.  Poziv je otvoren do 14. marta. 

Besplatan početni kurs mađarskog jezika za članove Biblioteke:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ organizuje besplatan kurs mađarskog jezika za početnike, za svoje članove starije od 20 godina. Broj mesta je ograničen, a zainteresovani mogu da se prijave putem broja telefona: 422-533, do 11. marta. 

Nedelja žena u Kulturnom centru:

U okviru „Nedelje žena“, koju organizuje Kulturni centar, večeras će u Narodnom pozorištu biti održan koncert Baletske škole. Početak je u 19 sati, ulaz je slobodan. 

Koncert povodom Dana žena:

Pevač folk muzike Milan Topalović Topalko nastupiće u hali Sportskog centra jezero u petak, 8. marta, povodom Dana žena. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima, a i ove godine biće obezbeđen besplatan prevoz iz svih okolnih sela. Po jedan autobus sa registrovanih Autoprevozovih stajališta kreće po sledećem rasporedu: iz Bašaida i Sajana u 18:30, iz Iđoša oko 18:40, iz Nakova, Novih Kozaraca i Banatske Topole u 18:45, i iz Banatskog Velikog Sela, Ruskog Sela i Mokrina oko 19 sati. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno oslabio prema evru u odnosu na juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,05 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Vreme:

Danas sunčano i mirno bez vetra. Najviša temperatura u Kikindi biće 16 stepeni. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!