Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 6. jun

Danas je četvrtak, 6. jun

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik posvećen Vaznesenju Gospodnjem, u narodu poznat kao Spasovdan.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 26 puta,  17 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 9 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovane su dve saobraćajne nezgode u Kikindi i Knjiži u kojima je pričinjena manja materijalna šteta.

Isključenje struje:

Zbog radova na orezivanju rastinja u četvrtom rejonu u Kikindi, danas od 8 do 15 časova po potrebi će biti isključena električna energija u tom delu grada. Takođe danas, od 8 do 13 sati, bez struje će ostati sledeće ulice u Mokrinu: Rade Trnića, od Živice Kodranova prema Kikindi, Živice Kodranova, od Rade Trnića prema Ulici Ige Dobrosavljeva, Branka Baculova, Vase Stajića, od Dositeja Obradovića do Dimitrija Tucovića, Dimitrija Tucovića, od Rade Trnića do Svetog Save i parna strana Svetog Save, od Milana Kneževa do Dimitrija Tucovića. 

U petak, 7. juna u periodu od 8:30 do 14 časova bez struje će ostati cela naseljena mesta Banatska Topola i Bašaid. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će danas i u petak biti postavljeni u Alebrtovoj ulici, od Živka Gavranova do Žarka Zrenjanina. 

Raspisan konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva: 

Gradsko veće Kikinde i ove godine raspisalo je Javni konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća do 100 zaposlenih, na teritoriji našeg grada. Lokalna samouprava za ovu namenu opredelila je dva miliona dinara, a konkurs je otvoren do 28. juna. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine danas u periodu od 9 do 13 časova organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, na adresi Nemanjina broj 4. 

Kulturni centar:

U okviru ciklusa novog francuskog filma u Kulturnom centru večeras će, sa početkom u 20 sati, biti prikazana drama „Lice anđela“. Ulaz je slobodan. 

Besplatne pripreme za Malu maturu:

Pretposlednji set besplatnih priprema za Malu maturu, koje organizuje Kancelarija za mlade, biće održan u subotu, 8. juna u velikoj sali Kulturnog centra.  Sa početkom u 10 sati biće održana dva dvočasa iz Fizike, jer se nadoknađuju časovi koji nisu održani prethodne subote, a od 13 do 14:10 osmaci će moći da slušaju predavanje iz Hemije. Prethodna prijava nije potrebna. 

Kursna lista:

Dinar je danas ostao gotovo nepromenjene vrednosti prema evru i zvanični srednji kurs je 117,89 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Međunarodni turnir u mini basketu “Ranko Žeravica“ biće održan u Kikindi u subotu i nedelju, 8. i 9. juna u hali Sportskog centra “Jezero“, a program počinje od 11 sati. Ova sportska manifestacija, koja već četiri godine nosi naziv po našem sugrađaninu, treneru i sportskom radniku, biće održana 16. put. Na ovogodišnjem turniru pravo da učestvuju imaju deca rođena 2008. godine i mlađa, koja će odmeriti snage sa klubovima iz mnogih gradova u Srbiji, a najavljen je dolazak i gostiju iz Republike Srpske, kao i Mađarske. Međunarodni turnir u mini basketu “Ranko Žeravica“ podržala je Gradska uprava u Kikindi.

Vreme:

Danas umereno do potpuno oblačno sa mogućom kišom u večernjim satima. Najviša temperatura u Kikindi biće 25 stepeni. 

Bioprognoza:

Srčanim bolesnicima i nervno labilnim osobama se savetuje naročit oprez usled očekivanih biometeoroloških prilika. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu poremećaja sna i glavobolјe. Umerena fizička aktivnost i zaštita od UV zračenja je preporuka svima. 

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!