Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 6. jul

Danas je petak, 6. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta, od čega je 17 intervencije bilo na poziv pacijenata u gradu , 5 pregleda obavljeno je u selima naše opštine, dok je u ambulanti obavljeno 13 pregleda.

Policijska uprava :

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okkruga, registrovano je pet saobraćajnih nezgoda( dve nezgode u Senti, dve u Kikindi i jedna u Kanjiži). U pomenutim nezgodama dva lica su lakše ppoovređena, a jedno lice je zadobilo zeške telesne povrede.

SC ,,Jezero“:

Rukovodilac sportske službe SC ,,Jezero“, Dragan Pecarski rekao je za naš radio da je temperatura vode na bazenima  26 stepeni. Prema nalazima Zavoda za javno zdravlje u Kikindi voda je hemijski i bakteriološki ispravna.

Cena pojedinačne karte za odrasle je 200 dinara, deca od 5 do 15 godina plaćaju 150, dok deca do 5 godina imaju besplatan ulazak. Kartu ne plaćaju ni deca sa posebnim potrebama, koja moraju uvek biti u pratnji neke odrasle osobe.

Svečano otvaranje 37. Simpozijuma ‘’Terra’’ u petak:

Danas, 6. jula, na Gradskom trgu sa početkom u 19 sati održaće se svečanost povodom otvaranja 37. Internacionalnog simpozijuma skulptura u terakoti ‘’Terra’’ koju organizuje istoimeni Centar za likovnu i primenjenu umetnost u Kikindi. Svečanost će biti obeležena otvaranjem izložbe radova sa prošlogodišnjeg saziva svetskih vajara koji su mesec dana boravili u Kikindi.

Obeležena desetogodišnjica saradnje Naftne industrije Srbije i grada Kikinde:

Juče je obeležena desetogodišnjica saradnje Naftne industrije Srbije i grada Kikinde u okviru programa društvene odgovornosti “Zajednici zajedno“.Tokom protekle decenije NIS je u Kikindu uložio 170 miliona dinara i realizovao 156 projekata koji su unapredili uslove života i doprineli kulturnom, socijalnom i ekološkom boljitku lokalne zajednice.

Kultirni centar Kikinda:

U toku su prijave za učešćne u plesnoj radionici “ Ludi letnji ples“ u Kulturnom centru, za decu uzrasata od 8 do 15 godina. Radionicu će voditi Tijana Levnoić, ostale informacije na telefon: 064/2056 450.

Narodni muzej:

U sklopu Međunarodne škole arheologije koja se protekle četiri godine odvija na arheološkom lokalitetu Gradište u Iđosu (Idjoš projekat), Narodni muzej Kikinda, Centar za arheometriju Baden Virtemberg sa Univerziteta u Tubingenu i Mekdonald institut za arheološka istraživanja sa Univerziteta u Kembridžu, organizuju radionicu na kojoj će pokušati da na osnovu rezultata dosadašnjih analiza na fragmentima iskopanih posuda sa lokaliteta Gradište, rekonstruišu tradicije, recepte i metode po kojima su pravljene posude u kasnom neolitu u ovom delu Banata. Radionica izrade posuda planirana je za 6. danas od 12 časova u dvorištu Narodnog muzeja Kikinda.
Radionicu će realizovati: dr Silvia Amikone sa Univerziteta u Tubingenu, dr Vanesa Forte iz Mekdonald instituta za arheologiju sa Univerziteta u Kembridžu i dr Neda Mirković Marić iz Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotica i istovremeno predstavnik Iđos projekta.

Humanitarni kviz u Enteršpajzu:

U subotu 07. Jula, sa početkom u 20 časova, održaće se humanitarni kviz u Enteršpajzu, zabavnog karaktera, u cilju sakupljanja sredstava za lečenje Dragane Stanimirov. Kviz će se sastojati od nekoliko, svima poznatih, kategorija (sport, istorija, muzika, film…). Za učešće u kvizu potrenbo je:
– Sakupiti ekipu (2-4 člana/učešće 200 RSD po članu)
– Smisliti zanimljivo ime za ekipu
– Rezervisati mesto na kvizu
Sav sakupljen novac ide u fond za Draganino lečenje.

Vreme:

Krajem dana i tokom noći očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!