Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 6. jul

Danas je ponedeljak, 6. jul 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 37 puta. Na poziv pacijanata bile su 23 intervencije, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 17 građana.

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu, u toku jučerašnjeg dana, na svet je došao jedan dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku proteklog vikenda, registrovane su dve saobraćajne nezgode na području Kikinde, u kojima su dva lica lakše povređena.

Koronavirus u Kikindi, situacija nije dramatična:

Nakon nešto više od 2 meseca, koliko u Kikindi nije bilo novoobolelih od koronavirusa, registrovani su slučajevi i u našem gradu. Tim povodom, gradonačelnik Pavle Markov je apelovao na sve sugrađane da budu odgovorni i da se pridržavaju svih mera zaštite, kako bi sačuvali i svoje i zdravlje svojih najbližih. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u utorak, 7. jula, od 9 do 11 sati bez struje će ostati Trg srpskih dobrovljaca broj 20, a od 10 do 12 Ulica Jovana Jovanovića Zmaja, od Vuka Karadžića do Iva Lole Ribara. 

Narednog dana, u sredu, 8. jula, od 8 do 12 sati struju neće imati sledeće ulice u Kikindi: Albertova, od Žarka Gavranova do Đure Oličkova, Kumanovska, od Žarka Gavranova do Đure Oličkova, Kraljevića Marka, od Žarka Gavranova do Đure Oličkova, neparna strana Albertove, od Đure Oličkova do polovine ulice prema Ulici Stevana Lakaija Gige, Đure Oličkova, Kraljevića Marka, od Kiš Mihalja do Žarka Gavranova, Albertova, od Stevana Lakaija Gige do Đure Oličkova, Stevana Lakaija Gige, Kumanovska, od Đure Oličkova do Kiš Mihalja, Kiš Mihalja, Kraljevića Marka, od Kiš Mihalja do Miloša Crnjanskog, Kumanovska, od Kiš Mihalja do Stevana Lakaija Gige, Kumanovska, od Kiš Mihalja do Veljka Petrovića, Albertova, od Miloša Crnjanskog do Žarka Gavranova, Miloša Crnjanskog i Kraljevića Marka, od Miloša Crnjanskog do Žarka Gavranova. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će zbog radova na sanaciji toplovodne mreže do 31. jula za saobraćaj biti zatvoren deo Ulice Vuka Karadžića, od Braće Tatića do Svetosavske. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 17 sati. 

Testiranje na koronavirus na lični zahtev i u Kikindi:

Kikinđani koji žele da se testiraju na koronavirus mogu to da učine na Odeljenju mikrobiologije Zavoda za javno zdravlje, koje se nalazi u Opštoj bolnici. Pre testiranja neophodno je uplatiti iznos od 6.000 dinara na žiro račun koji se može pronaći na sajtu Ministarstva zdravlja i na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Nakon toga, građani sa priznanicom, kao dokazom uplate, dolaze na testiranje, koje se obavlja jednostavno, uzimanjem brisa iz nosa i grla, radnim danima od 7 do 15 sati. Rezultati se dobijaju u roku od 48 sati. Pravo na besplatno testiranje imaju građani sa simptomima koronavirusa, kao i studenti i maloletna lica koji putuju u zemlje koje zahtevaju negativan PCR test. 

Dečji i Školski dispanzer:

Dečji i Školski dispanzer rade od 7 do 20 časova, a pregledi se zakazuju kod izabranih lekara. Kovid ambulanta, koja će primati pacijente sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem biće u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radiće svakog dana (i vikendom) od 7 do 18 sati. Broj telefona na koji roditelji mogu da se jave je: 316 218. 

Kompanija FCC:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, od danas do srede kontejneri će se nalaziti na uglovima sledećih ulica u Bašaidu: Žarka Zrenjanina i Svetozara Miletića, Žarka Zrenjanina i Zmaj Jovine, Branislava Nušića i Svetozara Miletića i Branislava Nušića i Zmaj Jovine, a od srede do petka: Branislava Nušića i Nikole Tesle, Branislava Nušiča i Raše Lazarevića, Žarka Zrenjanina i Nikole Tesle i Žarka Zrenjanina i Raše Lazarevića. 

U gradskoj zoni, od danas do srede 5 kontejnera nalaziće se u Ulici Vojvode Mišića, a jedan u Srbobranskoj, na uglu sa Moravskom. Od srede do petka 2 kontejnera biće postavljena u Srbobranskoj ulici, od Vojina Zirojevića do Omladinske, a 4 u Ulici Ivana Jakšića. Telefon za informacije: 0800/ 111 666. 

Otvaranje Simpozijuma „Tera“:

Izložbom skulptura nastalih na prošlogodišnjem sazivu u utorak, 7. jula sa početkom u 19 sati, na Trgu ispred Galerije „Tera“, biće zvanično otvoren 39. po redu Internacionalni simpozijum vajara. Do kraja jula u našem gradu skulpture velikog formata u terakoti stvaraće šestoro umetnika iz Srbije, Hrvatske, Rumunije i Sjedinjenih Američkih Država.

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u utorak, 7. jula biće prikazan kriminaslitički triler iz 2017. godine „Nevidljivi svedok“. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Sport:

Naša sugrađanka Staša Terzić proteklog vikenda donela je još jedan pehar u Kikindu. Ona je na Otvorenom prvenstvu Subotice, u kategoriji devojčica do 10 godina, osvojila prvo mesto. Na istom turniru Luka Mandžuković, takođe član TK „Mokrin“, bio je treći u muškoj konkurenciji.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara iznosi 117,57 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Sunčano i toplo, maksimalno 30 stepeni.

Bioprognoza:

Očekivane biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovolјan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i respiratornim tegobama. Kod meteoropata mogući su glavobolјa, pospanost i bolovi u mišićima. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!