Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 6. jul

Danas je subota, 6. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25 puta,  15 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda.  

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice rođena su dva dečaka. 

Isključenje struje:

Zbog radova na orezivanju rastinja u ponedeljak, 8. jula u periodu između 8 i 15 časova, pojedine ulice u prvom i četvrtom rejonu u Kikindi ostajaće bez električne energije, najviše sat vremena. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će zbog radova na rekonstrukciji vrelovodone mreže, Ulica Đoke Radaka, od Svetosavske do Nemanjine, biti zatvorena za saobraćaj od 8. do 15. jula. 

Simpozijum skulpture u terakoti okupio vajare sa tri kontinenta:

Ovogodišnji Internacionalni simpozijum skulpture u terakoti otvoren je sinoć ispred Galerije „Tera“, izložbom radova nastalih na prošlom, 37. sazivu. Narednih mesec dana u Kikindi će skulpture izrađivati akademski vajari iz Singapura, Južnoafričke Republike, Jermenije, Austrije i Srbije. 

Kulturni centar Kikinda:

Bora Otić, televizijski i radio voditelj, autor poznate emisije „Petkazanje“,  predstaviće Kikinđanima svoju knjigu „Šorom sredom, dvared“ danas u Kulturnom centru. Početak promocije je u 20 časova. 

Kulturni centar Kikinda od 15. do 19. jula organizuje Letnju kuvarsku školu, namenjenu deci uzrasta od 7 do 12 godina. Učešće je besplatno, a prijavljivanje traje do 10. jula lično u Kulturnom centru, ili putem broja telefona: 422-544. Broj mesta je ograničen.

Hor „Atendite“, pod upravom prof. dr Biljane Jeremić, i orkestar Kulturnog centra, koji vodi Albert Nađ, pozivaju zainteresovane sugrađane da im se pridruže.  Prijem novih članova hora je utorkom i četvrtkom u Kulturnom centru od 20 časova, a orkestra petkom od 20:30 sati. Informacije možete dobiti na 422 544. 

Narodno pozorište: 

Prva repriza predstave „Kod kuće je najgore“, kikindskog „Dah teatra“, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta večeras sa početkom u 20 sati.

Sabor frulaša „Škripi đeram“ u subotu u Iđošu:

Tradicionalna kulturno-umetnička manifestacija „Škripi đeram“ biće održana 24. put po redu danas u Iđošu, sa početkom u 20 sati. Događaj organizuje iđoško Kulturno-prosvetno društvo „Milivoj Omorac“. 

Bioskopske projekcije u nedelju i ponedeljak u Pozorištu:

Kikinđani će u nedelju, 7. i u ponedeljak, 8. jula imati priliku da u mobilnom bioskopu u Narodnom pozorištu pogledaju najnovija filmska ostvarenja. Cena ulaznice je 250 dinara.

U nedelju u 19 sati na repertoaru će biti animirani film „Tajne avanture kućnih ljubimaca 2“, a u 21 sat akciona avantura „Spajdermen daleko do kuće“.

Dečje pozorište „Lane“:

U nedelju, 7. jula u Dečjem pozorištu „Lane“ biće odigrana predstava za decu i odrasle „Mačak i petao“. Početak predstave od ove nedelje je u 20 sati.

SC „Jezero“:

Iz Sportskog centra „Jezero“ apeluju na sugrađane da poštuju određena pravila ponašanja, kako bi boravak na bazenima svima bio ugodniji i bezbedniji. 

Molimo posetioce da se obavezno pre ulaska u bazen istuširaju, da ne ulaze u vodu ukoliko su namazani kremom za sunčanje. Takođe, molimo ih da, u slučaju fizioloških potreba koriste toalete. Ukoliko se ova pravila ne budu poštovala, postoji rizik da voda bakteriološki i hemijski bude neispravna – navodi se u saopštenju SC „Jezero“. 

Kursna lista:
 
Dinar će u ponedeljak, 8. jula neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,7683 dinara za jedan evro, što će biti najjača vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas sunčano i veoma toplo, maksimalno 32 stepena.

Bioprognoza:

Osobama sa srčanim tegobama se savetuje oprez usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Promenlјivo raspoloženje i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima i adekvatna zaštita od visokih vrednosti UV zračenja.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!