Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 6. februar

Danas je četvrtak, 6. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 40 puta, 25 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda.  

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođene dve devojčice. 

Policijska uprava Kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana zabeležena je jedna saobraćajna nezgoda u Senti, u kojoj je pričinjena materijalna šteta.

Zabrana poseta u Bolnici u Kikindi:

Opšta bolnica u Kikindi obaveštava građane da su zabranjene posete pacijentima, zbog sprečavanja širenja virusa gripa. Zabrana poseta je na snazi do daljeg.

Isključenje struje u Nakovu:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas od 9 do 13 sati bez struje će ostati Glavna ulica u Nakovu, od Radivoja Rodića ka Kikindi. 

U petak, 7. februara, od 9 do 11 sati, bez električne energije ostaće Ulica Sime Bajića u istom selu, od Zdravka Čelara do Mladena Stojanovića.

Uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena u periodu od 1992. do 2001, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju može se izvršiti u nadležnom Centru Ministartsva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, nakasnije do 28. februara 2020. godine. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana, u periodu od 9 do 13 časova. 

Narodno pozorište:

Mjuzikl „Kauboji“ biće izveden na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u subotu, 8. februara sa početkom u 20 časova. 

Gusanijada u Mokrinu:

Polufinalna nadmetanja 34. po redu Svetskog prvenstva u borbi guskova biće održana u nedelju, 9. februara u Mokrinu. Početak je u 10 časova. 

Poklon koncert za Dan zaljubljenih:

Poznati pevač pop muzike Nenad Knežević Knez nastupiće u petak, 14. februara u sali Narodnog pozorišta u Kikindi. Početak je u 20 časova, ulaz je slobodan. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima za Dan zaljubljenih. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5936 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na sredu, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas suvo sa dužim sunčanim intervalima, maksimalno 5 stepeni u Kikindi.

Bioprognoza:

Vremenske prilike će imati relativno nepovolјan uticaj na hronične bolesnike. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Kod meteoropata će biti najizraženiji reumatski bolovi, glavobolјa i promenlјivo raspoloženje. U saobraćaju je potrebna pojačana pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!