Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 6. februar

Danas je sreda, 6. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 31 put, 16 intervncija bilo je na poziv pacijenata u gradu, 5 u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su tri saobraćajne nezgode, na području Kikinde. U pomenutim nezgodama nije bilo povređenih. 

Radosne vesti iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođeni su dečak i devojčica. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u četvrtak, 7. februara oragnizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 9 do 12 časova. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u četvrtak, 7. februara u periodu od 9 do 12 časova bez struje će ostati celo gazdinstvo IPP Banata. 

Udruživanje lokalnih samouprava u cilju prevencije posledica elementarnih nepogoda:

Juče je u Gradskoj kući u Kikindi održan drugi radni sastanak koordinatora sliva „Banatski vodotoci“, kojem su prisustvovali gradonačelnik Pavle Markov, načelnik Okruga Nikola Lukač, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Ivan Bošnjak, kao i predstavnici svih lokalnih samouprava iz sva tri upravna okruga u Banatu. Kikinda je jedna od 19 lokalnih samouprava koje su potpisale protokol o saradnji gradova u slivu Gornjeg Dunava, sa ciljem smanjenja rizika i prevencije posledica elementarnih nepogoda. 

Promocija knjige u Kulturnom centru:

Danas će u Kulturnom centru, sa početkom u 18 sati, Dragan Savić predstaviti svoj autobiografski roman „Tuđ“. Knjiga  govori o Savićevom životu u hraniteljskoj porodici i njegovoj višedecenijskoj potrazi za biološkom majkom. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Roman „Podeljeni grad“ autora Nemanje Starovića biće predstavljen u četvrtak, 7. februara u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. Početak promocije je u 19 časova. O knjizi će osim autora govoriti i Saša Adamović i Ognjen Karanović. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je konkurs za dodelu književne nagrade „Đura Đukanov“. Nagrada se dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rok za dostavljanje rukopisa je 31. maj 2019. godine. 

Poziv za mlade za dugoročno volontiranje u Crvenom krstu u Portugaliji:

Omladinski centar Vega poziva mlade između 17 i 30 godina koji su zainteresovani da učestvuju na internacionalnom Erazmus+ volontiranju u Crvenom krstu u Portugaliji. Projekat traje 11 meseci, od aprila 2019. do marta 2020. godine, a rok za prijavu je 10 februar. Više informacija možete dobiti i u Kancelariji za mlade, koja se nalazi u Kulturnom centru.  

Vreme:

Danas pretežno vedro sa slabim severnim vetrom. Najviša dnevna temperatura u Kikindi biće 8 stepeni. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!