Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 6. decembar

Danas je četvrtak, 6. decembar

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su  41 put, 26 intervencija bilo je na poziv pacijenatana, dok je u ambulanti pomoć zatražilo  15 pacijenata. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na porođajnom odeljenju kikindske bolnice rođena su dva dečaka.

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeležena je jedna saobraćajna nezgoda na području Ade sa pričinjenom materijalnom štetom.

Novi konkurs otvoren do 7. decembra

Raspisan je novi Javni konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća na teritoriji grada Kikinde za 2018. godinu, u okviru kojeg će biti raspodeljeno još 700.000 dinara. Konkurs je otvoren do 7. decembra.

Javni poziv za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica kroz kupovinu seoskih kuća:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima obaveštava izbeglice sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde da je otvoren Javni poziv za stvranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglica kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi. Javni poziv je otvoren do 27. decembra. Telefon za informacije 410-164.

Konkurs za nagradu „Dušan Vasiljev“:

Grad Kikinda raspisao je konkurs za nagradu Dušan Vasiljev, koja se dodeljuje za najbolju knjigu napisanu na srpskom jeziku objavljenu tokom 2018. godine. U konkurenciji za ovo književno priznanje mogu se naći pesničke i prozne knjige objavljene na teritoriji Republike Srbije. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa, a konkurs je otvoren do 8. februara. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ danas, 6. decembra organizuje književno veče „Srpski pesnici u Velikom ratu“. Učestvuju istoričar Dejan Ristić i glumac Milutin Milošević, a početak je zakazan za 19 časova. 

Vreme:

Danas hladnije uz povremene sunčane intervale. Maksimalna temperatura 5 stepeni. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!